News Flash:

Echipamente de 300.000 de euro pentru sase spitale din Romania. Si Spitalul „Louis Turcanu” din Timisoara va fi dotat

10 Februarie 2022
466 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de copii

Sase spitale din Romania vor fi dotate cu echipamente performante pentru a le oferi o sansa in plus la viata copiilor nascuti prematur si nu numai. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara va primi analizor de toxicologie si perfuzomat. Livrarea se va face incepand cu finalul lunii februarie.
 
 
300.000 de euro vor fi folositi organizatia Salvati Copiii Romania pentru achizitionarea de echipamente medicale de ultima generatie, cu care vor fi dotate sase spitale din Romania.

In Romania, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur in fiecare an, arata datele Salvati Copiii. Sute de bebelusi lupta chiar din primele lor zile pentru si au nevoie de infrastructura medicala moderna, care sa le ofere o sansa in plus.

„Poate mai mult decat alte programe ale Salvati Copiii din cei 32 de ani de activitate in Romania, acest program de dotare a maternitatilor si unitatilor medicale ne-a oferit cele mai bune lectii. Am invatat in anii din urma, de cand suntem partenerii medicilor, ca responsabilitatea sociala este un bun de pret al societatii, care poate muta chiar si muntii”, mentioneaza Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Astfel, se contribuie la modernizarea unor sectii medicale esentiale, pentru a le oferi o sansa in plus la viata copiilor nascuti prematur si nu numai.

Unitatile medicale beneficiare:
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara – analizor de toxicologie, perfuzomat;
Spitalul de Pediatrie Pitesti – nebulizator pentru dezinfectie, fierastrau profesional ortopedie, aspirator chirurgical, infuzomat;
Spitalul Clinic de Copii Brasov- incubator, masa radianta;
Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secretii, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact;
Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc – paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG;
Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Fogolyan Kristóf” din Sfantu Gheorghe – ecograf cu trei sonde.
Toate echipamentele vor fi achizitionate de Salvati Copiii Romania, din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Necesarul de dotari a fost determinat in urma discutiilor cu medicii si directorii spitalelor implicate. Livrarea echipamentelor se va face incepand cu finalul lunii februarie.

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile copilului in Romania inca din 1990. In ultimii 11 ani, au investit in dotarea a peste 100 de unitati medicale din toate judetele tarii cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea si tratarea a peste 140.000 de copii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)