News Flash:

Proiectul de hotărăre a fost aprobat

Municipalitatea oferă Companiei de termoficare a Timișoarei 35 milioane de lei pentru compensarea pierderilor tehnologice

2 Aprilie 2024
72 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a alocat suma de 35 de milioane de lei către Compania de Termoficare (Colterm) pentru a compensa pierderile tehnologice înregistrate în anul 2022 în cadrul serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat. Această decizie a fost aprobată de Consiliul Local Timișoara în cadrul unei ședințe desfășurate luni.

„În luna februarie, municipalitatea a plătit ultima tranșă a datoriei istorice a societății de termoficare către furnizorul E.ON, respectiv de peste 70 de milioane de lei. Prin achitarea sumei de 284.238 lei a luat sfârșit o lungă perioadă în care datorii către E.ON, neplătite de ani de zile, au fost achitate de primărie”, a transmis instituția.


În 2023, Primăria Timișoara a efectuat lucrări de înlocuire a 29 de kilometri de rețea secundară și primară și a modernizat 25 de puncte termice în oraș. De asemenea, autoritățile au elaborat un proiect pentru reabilitarea a 13 kilometri de rețele termice primare și alte investiții în infrastructura conexă. Aceste intervenții sunt planificate în zonele: CET Sud – Fratelia, Șagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii și Fabric – Modern. Valoarea totală a proiectului este de 368 de milioane de lei, inclusiv TVA, din care peste 110 milioane de lei sunt furnizate de Primăria Timișoara, din bugetul local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005485 (s)