News Flash:

Municipalitatea timisoreana renunta la cumpararea Casei Florarului

28 Ianuarie 2014
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Casa Florarului
Municipalitatea timişoreană renunţă la intenţia de a cumpăra Casa Florarului Muhle, clădire de patrimoniu, distrusă aproape complet de noii proprietari, care au transformat-o în ruină, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Inclusă în categoria monumentelor istorice cu valoare de patrimoniu, Casa Florarului Wilhem Muhle datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiind construită de creatorul primului soi de trandafir românesc, pentru care a fost recompensat de Curtea Imperială a vremii.

În urmă cu un an, primăria voia să cumpere vila şi să o transforme în casă memorială, dar când au văzut interesul oficialităţilor, proprietarii - o familie de romi - au cerut peste 1 milion de euro pe ea, sumă apreciată de potenţialul cumpărător ca fiind exagerată. 

'Proprietarii Casei Muhle ne-au anunţat că doresc să vândă acel imobil, după ce noi am iniţiat procese împotriva lor (pentru distrugerea unei clădiri de patrimoniu, n.r.). Evaluarea pe care ne-a trimis-o proprietarul este de aproape 1,5 milioane de euro. Am comandat şi noi o evaluare, care ne arată că valoarea totală (imobil plus teren) este de 500 de mii de euro', a declarat marţi primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Cuvântul final îl vor avea consilierii locali, în şedinţa de marţi după amiază, dar edilul-şef crede că va reuşi să-i convingă, cu expertizele pe masă, că achiziţionarea imobilului este inoportună şi nerentabilă.

Între timp, Nicolae Robu a solicitat realizarea unui bust al florarului Muhle, care a fost amplasat, în toamna trecută, în Parcul Rozelor, în semn de omagiu adus personalităţii acestuia. AGERPRES

casa florarului nicolae robu parcul rozelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1381 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006997 (s)