News Flash:

Mansardele, interzise in Timisoara

28 Ianuarie 2014
1487 Vizualizari | 0 Comentarii
Numarul blocurilor mansardate a crescut la Timisoara. Reprezentantii Primariei vor sa stopeze fenomenul, dupa ce doar in ultimii 4 ani au fost mansardate 400 de blocuri, potrivit datelor municipalitatii obtinute de opiniatimisoarei.ro.
Conducerea Primariei Timisoara modifica hotararea de consiliu local privind reabilitarea termica a blocurilor de locuinte cu regim de inaltime pana la P+9E realizate dupa proiecte tip, prin transformarea acoperisurilor tip terasa in acoperisuri inclinate, cu amenajare de poduri neincalzite sau mansardare. In plus, vrea sa revoce Regulamentul pentru mansardarea blocurilor de locuinte colective.
Potrivit unui proiect de hotarare publicat pe site-ul Primariei Timisoara, “se permite executarea lucrarilor de mansardare la blocurile construite inainte de 1990 doar in cazurile situatie in adiacenta blocurilor deja mansardate si la blocuri partial mansardate”. Asadar, daca in jurul blocurilor vechi nu exista imobile cu mansarde, acestea nu mai pot fi modificate.
“Consideram ca este necesara analizarea solicitarilor cu privire la mansardarea unor blocuri de locuinte si in corelare cu rezervarea caracterului zonei prin limitarea executarii lucrarilor de mansardare la cazuri situate in adiacenta blocurilor deja mansardate si la blocuri partial mansardate”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.
Potrivit unor surse din cadrul Primariei Timisoara, Administratia Robu nu mai agreeaza mansardarile de blocuri, aceasta fiind prima masura pentru stoparea fenomenului. Consilierii locali vor avea insa ultimul cuvant, in sedinta ordinara de marti.
________
UPDATE! Nicolae Robu: Aceste mansardari strica aspectul orasului
Primarul Nicolae Robu spune ca mansardarile facute la blocurile vechi strica aspectul orasului, asa ca nu mai vrea sa permita etaje noi, fie ele si mansarde, decat la scarile unde in jur exista alte scari mansardate.
“Se vor permite mansardari doar la blocuri la care o scara este deja mansardata, respectiv la blocuri inconjurate de altele mansardate, pentru a da orasului o infatisare mai frumoasa. Aceste mansardari strica aspectul orasului de cele mai multe ori. Blocurile au fost concepute fara asa ceva, cu un regim de inaltime adecvat zonelor si trebuie sa avem grija sa nu stricam si mai mult aspectul orasului fata de cat a fost el stricat”, a declarat primarul pentru opiniatimisoarei.ro.
Potrivit edilului, foarte multe asociatii de proprietari cer autorizatii pentru mansardare de la Primaria Timisoara.
“Exista acum si tehnologie pentru hidroizolare de calitate, fara sa fie nevoie de sarpanta, pentru ca unul dintre motive era sa se asigure protectia la ploi. Asa se jusitificau, sa se mai faca si mansardari. Cine vrea sa construiasca sa o faca la modul serios si dupa regulile de urbanism ale unui oras cu pretentii”, a conchis Nicolae Robu. opiniatimisoarei.ro

primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007627 (s)