News Flash:

Muniţie din cel de-al II-lea Război Mondial, descoperită la Beregsău Mare

31 Martie 2021
682 Vizualizari | 0 Comentarii

Pompierii pirotehniști timișeni au avut o intervenţie dificilă, după ce într-o grădină din Beregsău Mare a au fost descoperite 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial. “Arsenalul” descoperit cuprinde printre altele: 21 mine anti-tanc; 11 focoase bombe aruncător; 21 bombe aruncator etc

Ieri, în jurul prânzului, în timp ce săpa în grădină, proprietarul a descoperit o mină antitanc și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor. Un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiș și un echipaj de poliție s-au deplasat de urgență la fața locului. În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniștii și-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniție și au balizat toată zona.

La lăsarea serii, după vreo 4 ore şi jumătate de lucru, pompierii și-au adunat echipamentele și elementele extrase și au plecat spre unitate, lăsând locul intervenției în paza poliției.

Astăzi, la ora 06:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenției și au continuat activitatea pentru asanarea muniției.

După mai multe ore de lucru, aceștia au reușit să facă bilanțul intervenției și au realizat că au extras 120 de elemente de muniție rămasă neexplodată, printre care:

– 21 bombe aruncator

– 21 bucăți mine anti-tanc

– 2 bombe aruncator

– 1 proiectil

– 64 focoase mină anti-tanc

– 11 focoase bombe aruncător.

Toate elementele de muniție au fost transportate și depozitate în siguranță și urmează a fi distruse.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007295 (s)