News Flash:

Când se redeschid terasele în Timișoara și în ce condiții

31 Martie 2021
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara

Terasele din Timișoara sunt închise de 23 de zile, de când orașul este în carantină. Ar putea fi redeschise chiar de joi, dacă în ședința CJSU care ar trebui să aibă loc până la ieșirea din carantină nu se propune prelungirea măsurii. În cazul în care orașul va ieși din carantină, programul teraselor va fi unul limitat, în funcție de restricțiile impuse la nivel național.

Noile restricții impuse la nivel național, în vigoare de câteva zile, spun că terasele au program diferit, în funcție de rata de infectare cu coronavirus din localități. Astfel, în cele în care rata depășește 4/1.000 locuitori, terasele vor avea program redus doar în weekend, ca și restul magazinelor și supermarketurilor, iar în cele în care rata depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori vor avea program redus, până la 18, pe întreaga durată a săptămânii.

La Timișoara, rata de infectare cu Covid-19 este în scădere. A ajuns, marți, 30 martie, la 7,92. Orașul este în carantină de 23 de zile, mai exact din 8 martie, împreună cu patru comune periurbane: Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc.

Ce program va fi la terase

Terasele sunt închise tot de 23 de zile și ar putea fi redeschise chiar de joi, conform noilor restricții de la nivel național, dacă măsura de carantină nu va fi prelungită. Dar vor avea program redus. Ori până la 18 ori până la 21, ca și magazinele, în funcție tot de rata de infectare.

„Raportat la incidența actuală din municipiul Timișoara de peste 7,5/1.000 de locuitori, după încetarea măsurii de carantinare zonală, se pot deschide terasele în municipiul Timișoara cu program maxim de lucru până la ora 18. Limitarea se aplică pentru toată durata săptămânii. Se vor respecta regulile de minim 2 metri între mese și maximum șase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite”, a explicat, pentru Tion, prefectul Zoltan Nemeth.

Programul teraselor din Timișoara va putea fi redus doar în weekend numai în cazul în care orașul ajunge să aibă incidență sub 7, mai explică Nemeth. Atenție! Conform hotărârii de guvern prin care au fost impuse restricțiile, terasele din Timișoara pot funcționa cu program până la ora 21 în timpul săptămânii și cu program redus doar în weekend numai „dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 locuitori”. La fel și în cazul supermarketurilor. Asta pentru că intervine „carantina de noapte”, care este și ea diferită în funcție de rata de infectare.

„Dacă rata este peste 7,5, măsura de reducere a programului operatorilor economici la ora 18 se aplică pe toată durata săptămânii. Dacă se coboară sub 7/1.000, reducerea programului se aplică numai vineri, sâmbăta și duminica. În situația în care nu se aplică aceste limitări, programul maxim este până la 21, iar ora de la care nu se mai poate circula fără excepții este 22”, ne-a mai spus prefectul de Timiș.

Rămâne de văzut dacă analiza DSP va arăta că este nevoie sau nu de prelungirea măsurii de carantină în Timișoara și ce se va vota în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care probabil se va reuni în ședință în cursul zilei de marți sau miercuri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004753 (s)