News Flash:

Dominic Fritz nu mai vrea carantina la Timisoara

30 Martie 2021
650 Vizualizari | 0 Comentarii
politie carantina 3 700x336

Expira in scurt timp carantina prelungita cu 7 zile la Timisoara, in 31 martie, la orele 24.00.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis se va intruni miercuri pentru a lua o noua decizie, dupa analiza evolutiei epidemiologice la nivelul Timisoarei si a celor 4 comune periurbane, Dumbravita, Mosnita Noua, Giroc si Ghiroda.

Primarul Dominic Fritz crede acum ca nu mai e necesara o prelungire a acestei restrictii, date fiind masurile impuse de autoritati la nivel national, cu interzicerea iesirii din case dupa ora 20.00 si inchiderea magazinelor la orele 18.00 in localitatile cu rata de infectare de peste 7,5 la mia de locuitori.

„Eu, din cate stiu, se lucreaza la aceasta analiza DSP care trebuie avizata de INSP si care va face o recomandare pentru sau impotriva carantinarii. Pozitia mea a fost deja saptamana trecuta. Eu am spus saptamana trecuta, inainte sa existe o directie clara de la nivel national despre ce fel de restrictii sunt necesare, am spus prelungim doar pentru 7 zile pentru ca ma astept ca Guvernul Romaniei sa isi clarifice directia strategica in care vrea sa mearga. Deciziile au fost luate si in acest context, eu personal nu vad de ce ar fi benefic sa amestecam masura carantinarii cu alte masuri care sunt si mai stricte decat carantina. Cred ca asta duce la o concluzie care nu este productiva. Cu restrictiile nationale in vigoare pentru municipii cu o rata de incidenta peste 7.5%, Timisoara se incadreaza in categorie, si cred ca aceste restrictii sunt clare si nu are rost sa le amestecam cu continuarea masurii carantinarii. Asta va fi pozitia mea maine (miercuri, n.r.) in CJSU. Nu cunosc inca recomandarea facuta de DSP, nu cunosc argumentele care ar putea sa fie aduse pentru continuarea carantinei„, a declarat marti primarul Timisoarei Dominic Fritz.

Rata de infectare la o mie de locuitori, in judetul Timis, era luni de 5,98 cazuri la o mie de locuitori, iar in Timisoara este de 7,96 cazuri la mie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006038 (s)