News Flash:

Ministrul Sanatatii, F. Bodog: Institutul Cantacuzino poate produce vaccinuri "cam in trei ani"

11 August 2017
950 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin2
Institutul Cantacuzino poate sa produca vaccinuri "cam in trei ani", timp in care insa va putea produce suplimente pentru stimularea imunitatii, a precizat vineri ministrul Sanatatii, Florian Bodog, care a evocat si necesitatea ca institutia sa beneficieze de specialisti.
"Institutul Cantacuzino poate sa produca vaccinuri cam in trei ani. Dar, in aceasta perioada, el poate sa produca suplimente pentru stimularea imunitatii. Poate sa inceapa sa produca produsele pe care le-au avut, nu neaparat vaccinurile despre care vorbim, in speta gripalul si BCG, dar poate incepe sa produca unele lucruri", a spus Bodog, vineri, intr-o conferinta de presa, sustinuta in Dambovita.
"In acelasi timp, trebuie sa aducem specialisti pentru ca nu e niciun secret ca, la momentul la care institutul a ramas fara finantare, specialistii de top de acolo au plecat. Noi trebuie sa aducem specialisti acolo, trebuie sa construim o noua linie de productie si totul trebuie sa fie facut pe o baza sanatoasa", a adaugat Bodog.
El a invocat, totodata, necesitatea de a avea o linie de fabricatie a vaccinurilor care sa nu fie autorizata la "presiunea unui ministru", ci pentru ca merita.
"Ne dorim sa avem vaccinuri sigure pentru populatia Romaniei, ne dorim sa avem siguranta in ceea ce priveste procesul de fabricatie si ne dorim sa avem o linie de fabricatie care sa nu fie autorizata la presiunea unui ministru, ci sa fie autorizata pentru ca merita sa fie autorizata", a mai spus Bodog.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006428 (s)