News Flash:

DIICOT: Corcodel, comandantul Bazei de Administrare a Jandarmeriei, prefera, drept garantii pentru banii impumutati, autoturisme, case sau terenuri

10 August 2017
847 Vizualizari | 0 Comentarii
jandarm00
Comandantul Bazei de Administrare a Jandarmeriei Romane, Marian Corcodel, prefera, in momentul in care oferea imprumuturi mai mari de 1.000 de euro, sa primeasca garantii constand in autoturisme si imobiliare - case, apartamente, suprafete de teren -, arata DIICOT.
„In situatia in care imprumuturile depaseau suma de 1.000 euro, pentru a-si asigura achitarea debitelor si a dobanzilor aferente, inculpatul Corcodel Marian solicita punerea la dispozitie a unor garantii mobiliare sau imobiliare si / sau incheierea unor contracte de imprumut, in care era trecuta suma totala datorata (adica imprumutul plus dobanda aferenta), fiind disimulate activitatile de camatarie. Ca garantii mobiliare, inculpatul Corcodel Marian prefera autoturisme, iar imobiliare – case, apartamente, suprafete de teren, cu o valoare de minim 2-3 ori fata de cea a imprumutului”, arata procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), intr-un comunicat de presa.
In acest dosar, s-a dispus arestarea lui Marian Corcodel si a adjunctul lui, Daniel Iancu Preoteasa, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti (CAB).
In urma cercetarilor procurorilor s-a descoperit ca „beneficiarii” imprumuturilor cu dobanda, acordate in mod ilegal, erau, in general, subordonati ai lui Corcodel si ai lui Preoteasa sau persoane din cercul relational, iar sumele imprumutate erau cuprinse intre cateva sute de euro si cateva mii, uneori chiar si zeci de mii de euro, la care erau percepute dobanzi cuprinse intre 10 si 20% din valoare, iar in cazul in care debitorii ajungeau in imposibilitatea de a achita camata, acestia erau ulterior executati silit. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004418 (s)