News Flash:

Sindicatele din penitenciare se intalnesc joi cu premierul Mihai Tudose, pentru discutii cu privire la acordarea majorarii salariale de pana la 15 la suta

10 August 2017
811 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2
Sindicatele din penitenciare au anuntat ca se vor intalni joi cu premierul Mihai Tudose, la solicitarea ministrului Justitiei, ca sa negocieze acordarea majorarii salariale de pana la 15 la suta pentru angajatii din inchisori.
Reprezentantii sindicatelor din penitenciare au fost invitati joi, la ora 11.00, la o intalnire cu premierul Mihai Tudose. Discutia are loc la solicitarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca urmare a declansarii protestelor angajatilor din penitenciare.
"Principala tema de discutie va fi eliminarea discriminarii salariale a angajatilor din penitenciare si acordarea majorarii de pana la 15% pe care toti colegii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala au primit-o deja", se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), remis MEDIAFAX.
Sindicatele din penitenciare au mai anuntat ca vor propune identificarea unor solutii pentru probleme de fond ale sistemului penitenciar precum conditiile de lucru, deficitul de personal si asigurarea unui buget care sa acopere functionarea, dar si proiectele de modernizare a inchisorilor.
Totodata, sindicalistii vor sa discute si despre solicitarea de modificare a statutului agentilor si ofiterilor de penitenciare si a legii pensiilor de militare de stat.
Pana la obtinerea unor rezultate concrete, protestele angajatilor din penitenciare continua.
Sindicatul Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) a anuntat ca pe 17 august, in jur de 2.000 de persoane vor picheta Ministerul Justitiei. Si sindicalistii din cadrul FSANP iau in considerare participarea la miting.
Discutiile ministrului Justitiei cu sindicalistii ANP s-au axat pe conditiile din inchisori, in contextul deciziei pilot a CEDO din aprilie, potrivit careia statul roman are la dispozitie sase luni pentru prezentarea unui calendar precis pentru punerea in aplicare a masurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la incalcarea Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006311 (s)