News Flash:

Ministrul Olguta, anunt de ultima ora despre salariile romanilor

5 Octombrie 2017
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Un fluturas care a aparut in ultimele zile in cutiile postale a creat o adevarata furie in randul angajatilor, mai ales a celor din sanatate. Acolo se arata cum stateau lucrurile in august 2017 si cum vor fi in ianuarie 2018, indicandu-se ca oamenii ar pierde semnificativ la salariu.

Invitata la Antena 3, ministrul MunciiLia Olguta Vasilescu, a tinut sa precizeze ca totul este o minciuna:

„Nu stiu de unde sunt aceste fluturasi, o sa vedeti o minciuna foarte mare, la spor de conditii de munca este 1%. Noi nu a taiat niciun spor de la sanatate. Este adevarat anvelopa ajunge la 30%, ea a fost mereu 30%, dar anul acesta a fost 48%, se mareste baza salariala si o sa va dau si niste cifre.

In 2017, am avut pentru cheltuieli de personal la sanatate 14.1 miliarde de lei, anul viitor, se va ajunge la cheltuieli de personal 16,9 miliarde, cheltuieli pe salarii 16,7 miliarde si contributii care scad pentru stat la 0.2 miliarde”, a declarat ministrul Muncii.

„Astazi am avut o intalnire, se vorbeste ca vor scadea salariile medicilor. Nu este adevarat. Discutiile pe care le fac cei de la sindicat este ca nu se aplica unitar legea salarizarii, in sensul ca doar medicii si asistentele cresc in martie direct pe grila din 2022 si ar vrea ca acest sistem sa se aplice intregului sistem de sanatate”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu, care a explicat si cum cresc salariile medicilor si asistentelor de anul viitor.


„In programul de guvernare asa este trecut si eu cred ca asa trebuie sa ramana. Intreg programul de guvernare este interconectat, in sensul ca si legea pensiilor se refera la acest sistem de contributii, cresterile pe pensii se vor raporta la o alta baza mult mai mare, vorbim de un alt salariu brut, apoi vorbim despre faptul ca salariile nu scad, ci dimpotriva cresc”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.


„Angajatorul nu trebuie sa puna niciun ban in plus, doar trebuie sa-si dea partea cat plateste acum. El plateste cheltuieli totale pe salariul minim. (...) La nivelul salariului minim pe economie nu se poate schimba. Brutul este 1450 de lei. Cheltuiala totala a angajatorului este de 1781 de lei. Angajatorul va fi obligat prin lege ca aceasta cheltuiala sa se transforme in salariul minim brut. Asta este valabil si pentru sectorul de stat si pentru cel privat. In ceea ce ii priveste pe ceilalti, care au peste nivelul minim, vom da o norma tranzitorie prin care angajatul va primi tot suma de bani pe care o avea”, a tinut sa precizeze ministrul Muncii.

fluturas angajatilor ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004381 (s)