News Flash:

IMPORTANT! Ce se va intampla cu salariile romanilor dupa trecerea contributiilor la salariat si reducerea impozitului la 10%? TREI scenarii posibile si CALCULATORUL de salarii

8 Noiembrie 2017
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Companiile incep sa calculeze care este impactul schimbarilor fiscale anuntate de PSD, pe care guvernul urmeaza sa le adopte astazi prin Ordonanta de Urgenta, in ceea ce priveste impozitarea salariilor si trecerea contributiilor de la companie la angajat.
In prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeste un salariu net de 2.806 lei. Cat trebuie sa plateasca o companie in plus si cat castiga sau pierde un angajat dupa schimbarile fiscale, in baza noilor calcule ale Terapia Cluj? 
 
ZF prezinta cele trei scenarii posibile pentru salariati si angajatori dupa trecerea contributiilor in sarcina angajatului: 
1. Primul scenariu, este transferul de contributii sociale de 35%, scaderea impozitului pe venit la 10% si aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar pastrarea salariului net pentru angajat. In acest scenariu salariul brut ar creste la 4,796 lei. 

2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariati, si anume transferul de contributii sociale in sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxa de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut ramas neschimbat. In acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adica 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3. Al treilea scenariu este de transfer al contributiilor sociale in sarcina angajatului, alaturi de reducerea impozitului pe venit la 10%, alaturi de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu pastrarea costului angajatorului neschimbat. In acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net creste la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei. 

sursa: zf.ro

Galerie Foto

de_schimbat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005671 (s)