News Flash:

Ministrul Muncii, anunt important despre Legea pensiilor

5 August 2018
583 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat sambata, ca in urmatoarele zile va fi prezentat public proiectul legii pensiilor, urmand ca in cursul zilei de duminica sa mai aiba o ultima discutie pe aceasta tema cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.
„As vrea sa va spun ca sunt bani de pensii, ca am primit bani in plus la rectificarea bugetara pentru plata pensiilor, pentru ca am facut si o rectificare legislative pentru cei care au iesit la pensie in 2011. (…) Asta ca sa se lamureasca inclusiv domnul Iohannis care nu mai poate sa doarma de grija pensionarilor. Am avut toata sapatamana discutii cu Liviu Dragnea. Si astazi am avut o discutie cu domnul Dragnea, urmeaza maine o ultima discutie cu domnul Liviu Dragnea despre legea pensiilor, iar saptamana viitoare va fi lansata in spatiul public”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

Ministrul Muncii spune ca Guvernul „nu s-a zgarcit" cand a fost vorba despre pensii.

„Va intra si noua formula de calcul si care veti vedea ca aduce in plus cresteri la pensii. Chiar este o crestere a pensiilor. Saptamana viitoare vom fi alaturi de dvs, vom explica toti ce inseamna aceasta lege si ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgarcit deloc, pentru ca oamenii care au muncit pentru aceasta tara trebuie sa aiba conditii de trai decente. Saptamana viitoare, asa cum v-am zis, probabil marti sau miercuri, veti avea toate datele prezentate”, a mai spus ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu anunta ca urmeaza o luna de dezbateri publice.

„Intr-adevar este o lege tehnica pe care s-a lucrat foarte mult. A fost nevoie de zeci de mii de simulari. Chiar e un proiect mamut, pentru ca am vrut sa corectam sistemul de pensii si eu cred ca in mare masura am reusit. Pentru cei care au iesit pe legi diferite la pensie, este foarte greu sa ajungi la un punct comun al pensiei. Legea va sta timp de o luna de zile in dezbatere. Sigur ca va veni in Parlamentul Romaniei, unde va fi dezbatuta asa cum trebuie sa fie dezbatuta o lege. Vedeti si la legea salarizarii am avut critici si a trebuit sa raspundem la prostii, de ce au scazut salariile la anumite categorii, dar acum oamenii au inteles cum este cu legea salarizarii dupa aplicarea ei si acum vedeti ca nu mai comenteaza nimeni. Domnul Orban cand a spus ca primul lucru cand va veni la guvernare va abroga legea salarizarii, i s-a spus vezi-ti domnule de treaba ca te faci de ras”, a declarat ministrul.


ministrul muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004998 (s)