News Flash:

Ministrul Justitiei: Comunicatul SUA nu trebuie sa ne ingrijoreze. Avem deplina libertate sa legiferam

29 Noiembrie 2017
903 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, referitor la comunicatul prin care SUA si-au exprimat „ingrijorarea” cu privire la propunerile de modificare a Legilor Justitiei, ca aceasta pozitie a partenerilor strategici nu este ingrijoratoare, precizand ca „avem deplina libertate sa legiferam”.
„Sunt convins ca nu trebuie sa ne ingrijoreze (comunicatul Departamentului de stat al SUA - n.red.). Sunt convins ca avem deplina libertate sa legiferam asa cum Constitutia ne cere, sa legiferam in parametrii si standardele europene si internationale acolo unde avem tratate, conventii semnate de Romania. Faptul ca un ambasador, faptul ca un departament isi exprima o anumita pozitie, nu trebuie sa ne ingrijoreze, pentru ca noi avem competentele, capacitatea de a legifera. Noi trebuie doar sa avem grija sa ne indeplinim acest mandat in limitele statului de drept si in parteneriatele pe care le avem”, a spus, miercuri, Tudorel Toader.

Conform sursei citate, ministerul pe care il conduce are o colaborare buna cu Departamentul stat al SUA.

„Eu am discutat de multe ori cu ambasadorul SUA, chiar daca uneori nu am fost intru totul de acord cu anumite probleme, chiar daca uneori am pus niste accente, ne-am trimis niste mesaje publice, dar fondul relatiei este de buna colaborare. Nu inseamna ca dansul nu are libertatea sa-si exprime o opinie. Daca isi exprima o preocupare, o ingrijorare, nu inseamna ca eu imi schimb conduita si nu inseamna ca ma abat de la ceea ce stiu ca trebuie sa fac, de la ceea ce trebuie sa fac in parametrii competentelor legale, in parametrii exigentelor constitutionale”, a subliniat Toader.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006373 (s)