News Flash:

Statiunile de la munte, aproape pline de turisti in minivacanta de Ziua Nationala

29 Noiembrie 2017
952 Vizualizari | 0 Comentarii
statiunmea straja1

Hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei sau Poiana Brasov au pregatit oferte pentru minivacanta de Ziua Nationala. Preturile pornesc de la 250 de lei pentru un sejur, iar cele mai scumpe cazari sunt in Sibiu, unde a fost inaugurat Targul de Craciun care rivalizeaza cu cel din Viena
Dupa ce a fost inaugurat Targul de Craciun din Piata Mare, care rivalizeaza cu Targul din Viena, Sibiul a devenit unul dintre cele mai cautate si unul dintre cele mai mai scumpe orase din Romania din punct de vedere turistic. La o prima cautare, site-urile de profil ne arata ca orasul e ocupat 99 la suta.

Pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie se mai gasesc doar cateva locuri la preturi care trec de 2.000 de lei pentru o camera dubla.

Si Marginimea Sibiului este ocupata aproape in intregime, dar cu putin noroc mai pot fi gasite locuri de cazare. Aici, preturile pornesc de la 1.250 de lei, pentru intreg sejurul de patru nopti, pentru doua persoane, si ajung pana aproape de 2.000 de lei in Saliste.
Pentru cei care vor sa inchirieze o cabana in intregime, pentru o petrecere intre prieteni, Sebesul de Jos, din judetul Sibiu este locul cautat: o cabana de lux pentru 20 de persoane se inchiriaza cu putin peste 12.000 de lei pentru patru nopti.

Brasov

Nouazeci la suta din pensiunile si hotelurile de la munte sunt ocupate in minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie, in judetul Brasov. Pachetele de pana la patru nopti au fost vantute in majoritate, iar turistii sunt asteptati cu petreceri traditionale si mese imbelsugate.

Marile resorturi din Poiana Brasov au vandut aproape toate pachetele cu oferte pentru minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie cu preturi cuprinse intre 169 de euro de persoana in camera dubla, pana la 199 de euro de persoana, intr-un apartament de lux pentru patru persoane, la un hotel de patru stele din Poiana Brasov.

Preturile includ petreceri de Sfantul Andrei cu DJ si karaoke si petreceri traditionale de Ziua Nationala, cu program folcloric, protap si preparate la gratar, in aer liber. In plus, turistii se pot rasfata la SPA, piscina, sauna, jacuzzi sau in sala de fitness a hotelurilor, unde accesul este inclus in pretul de cazare.

Mai mult, personalul hotelurilor se ocupa de buna dispozitie a copiilor, organizand petreceri tematice cu personajele lor preferate, baloane colorate si face-painting.

La o pensiune de doua stele din Bran, pretul este cuprins intre 70 de lei si 100 de lei de persoana pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus. La fel si la pensiunile din Moieciu si Fundata.

„Gradul de ocupare este de 96% la pensiunile agroturistice din zona Bran-Moieciu-Fundata. Anul acesta nu au fost facute pachete, pentru ca majoritatea turistilor prefera sa vina cu mancare de acasa, iar altii mananca in pensiuni. Foarte multi dintre cei care au rezervat camere in zona noastra sunt turisti care isi sarbatoresc onomastica la munte“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Stoian, directorul ANTREC Romania.

La Cheile Gardistei, Fundata, preturile pentru o camera dubla intr-o pensiune pleaca de la 250 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus. Gradul de ocupare este de 100% in aceasta zona.

La Predeal, la pensiunile si hotelurile din apropierea partiilor nu mai sunt locuri libere.

Un complex turistic din zona a atras zeci de turisti pentru ca va organiza o petrecere care va dura doua zile, in 30 si 1 Decembrie, aici oaspetii urmand sa aiba parte de muzica traditionala si mese intinse cu bunatati locale.

Un pachet de 3-4 nopti de cazare la un hotel de trei stele din Predeal costa 200 de euro de persoana pentru camera dubla, pana la 280 de euro pentru o camera de patru persoane.

Valea Prahovei

Pe Valea Prahovei, petrecerile de Sfantul Andrei si de Ziua Nationala sunt la SPA, cu hamam, cu foc de tabara, cu ciolan cu varza sau fasole si cu vin sau tuica fiarta. Zona ramane in topul preferintelor turistilor si de 1 Decembrie, gradul de ocupare din unitatile de cazare fiind de peste 90 la suta.

Turistii au platit pentru minivacanta in statiunile de pe Valea Prahovei preturi de la 290 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare.

O vila din Sinaia ofera turistilor pachete speciale in perioada Sfantul Andrei – 1 Decembrie 2017. Sejurul cuprinde 3 nopti cu mic dejun, pentru 1.520 lei, pretul fiind pentru doua persoane. Pentru 4 nopti cu mic dejun inclus turistii platesc 1.880 de lei, camera standard.

Turistii sunt intampinati cu fructe o si sticla de vin, in camera, iar in 2 Decembrie este programata cina barbeque, ce include foc de tabara.

Accesul la SPA, cu hamam, sauna uscata sau jacuzzi exterior este gratuit.

La aceeasi vila, pentru camera VIP, turistii platesc 3.320 de lei, sejurul de 4 nopti sau 2.600 de lei, sejurul de trei nopti.

La un hotel de patru stele din Sinaia, sejurul de 3 nopti de cazare, de 1 Decembrie, costa 1.540 de lei, pentru o camera dubla, iar pachetul cu 4 nopti de cazare costa 1.900 de lei. In acesti bani, turistii au micul dejun si pranzul, acces gratuit la piscina, sauna, salina, ciubar cu hidromasaj, wi-fi.

Pe langa acestea, pachetul include muzica live in fiecare seara, petrecerea de 1 Decembrie, iar de Sfantul Andrei va fi organizat un foc de tabara.

La Busteni, cu 550 lei de persoana un turist poate petrece 4 nopti. Au incluse micul dejun, petrecere la restaurantul vilei, la gura semineului. Contra cost, turistii au acces la centrul de refacere, care include sauna cu infrarosu, jacuzzi cu apa sarata de Praid, excursii pe trasee montane cu masini de teren.

La un hotel de 2 stele din Busteni, minicavanta de 1 Decembrie costa 290 de lei de persoana pentru 2 nopti de cazare. Turistii au mic dejun si cina festiva de 1 Decembrie.

La Azuga, la o pensiune de patru margarete, 4 zile de minivacanta, costa 400 de lei de persoana. Tariful include cazare, mic dejun, cina, sambata seara barbeque, tuica fiarta si vin fiert.

Potrivit Asociatiei pentru Promovarea si Dezoltarea Turismului Prahova, pentru minivacanta de 1 Decembrie gradul de ocupare al unitatilor pe Valea Prahovei este de peste 90%.

Gura Humorului – Bucovina

La Gura Humorului, pe 1 decembrie incepe Winter Bucovbeat, unul dintre cele mai noi festivaluri de iarna organizate de autoritati si agentii economici din zona, eveniment care se va intinde pe toata iarna, in total 12 weekend-uri, si care isi propune sa atraga mii de turisti.

Partile de la Gura Humorului sunt printre cele mai noi partii de schi si snowboard din Romania, asa ca autoritatile vor sa le promoveze chiar daca sezonul nu a inceput.

Hotelierii se intrec si ei in oferte care de care mai tentante, preturile pornind pentru un sejur de trei zile de la 350 de lei, cazare la o pensiune aflata la 15 kilometri departare din Gura Humorului si pana la 820 de lei la un hotel de patru stele situat in centrul localitatii.

Pentru a suplini lipsa zapezii de altadata, proprietarii de hoteluri si pensiuni incearca sa-si atraga turistii cu ospitalitatea specifica zonei si cu mancaruri deosebite.

“Va asteptam cu ambianta calda si traditionala, cu privelisti deosebite dar si cu bucate despre care numai in file alese ati citit: sarmalute aburinde, invelite cu felii de costita aromata, coapte in dovleac si drese cu un strop de smantana; pastrav afumat in cobza de cetina, tocinei rumeni, tochitura facuta din carne frageda de purcel si carnati afumati la esenta de lemn tare, papanasi inecati in dulceata de afine si stropiti cu smantana - sunt numai cateva dintre bunatatile ce vor transforma vacanta dumnevoastra in Bucovina intr-o adevarata experienta culinara”, spune unul dintre hotelieri.

Hotelierii din Bistrita-Nasaud au redus preturile pentru minivacanta de 1 decembrie insa gradul de ocupare abia depaseste 60 la suta.

Vremea urata ii tine in casa pe bistriteni, care nu se inghesuie ca in alti ani sa profite de minivacanta de 1 decembrie si sa se relaxeze, la munte, in zona Tihuta-Colibita.

Daca in alti ani cu mult inainte de 1 decembrie toate locurile de cazare erau rezervate, anul acesta lipsa zapezii si ploaia marunta, i-au convins pe cei mai multi bistriteni sa ramana acasa pe perioada minivacantei de 1 decembrie.

Majoritatea pensiunilor din zona Tihuta-Colibita au grad de ocupare care abia trece de 60 la suta, motiv pentru care au redus preturile insa si-asa turistii se lasa asteptati.

Pentru un sejur de trei nopti la pensiunile din zona Tihuta preturile pornesc de la 250 de lei si ajung pana la 905 lei la o pensiune situata pe malul lacului Colibita.
 


valea prahovei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005286 (s)