News Flash:

Ministrul Energiei, Toma Petcu: "Am alocat 1,5 miliarde de lei pentru marirea capacitatii Complexului Energetic Oltenia"

3 Mai 2017
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
toma petcu
Peste 1,5 miliarde de lei au fost alocati pentru extinderea exproprierilor necesare maririi capacitatii Complexului Energetic Oltenia (CEO) in Jiltu de Sud si Rosia, in conditiile in care singura cariera din care se mai exploata era aproape de epuizare, a anuntat, in aceasta seara, ministrul EnergieiToma Petcu

"Problema principala la CE Oltenia, atunci cand am preluat mandatul, era faptul ca singura cariera din care exploatau ei si unde mai aveau rezerve era cea din Jiltu de Nord, dar care era si aproape de epuizare, la final de capacitate. Compania a transmis in anii anteriori, chiar din 2014, notificari catre minister si catre Guvern, in sensul ca aveau nevoie sa extinda aceste exproprieri, iar acestea, conform legii, se pot face in baza unor Hotarari de Guvern si pe sume date de Guvern, nu din sumele proprii ale companiilor. Este vorba de Jiltu de Sud si Rosia. Imediat ce s-a creionat bugetul am mers la domnul prim-ministru si la ministrul de Finante si am explicat cat de importanta este aceasta extindere. Daca nu ai materia prima nu mai putem vorbi de functionare. Deci, am alocat pentru CEO 1,5 miliarde de lei pentru aceste exproprieri, o suma importanta pentru bugetul Romaniei. Am lucrat la HG pentru aceste exproprieri pentru Jiltu de Sud si Rosia, ceea ce inseamna o marire de capacitate foarte importanta pentru cei de la Oltenia", a spus Petcu
Intrebat despre disponibilizarile masive de la CEO, seful de la Energie a precizat ca s-a reusit reducerea la jumatate a personalului convenit initial prin planul de reorganizare si de restructurare, subliniind ca se lucreaza si la aplicarea unor scheme de reconversie profesionala pentru cei disponibilizati. 

"Planul de reorganizare si de restructurare pe care si l-au asumat anul trecut si care este convenit cu Uniunea Europeana prevedea sa disponibilizam 2.000 de oameni, dar am avut o discutie cu conducerea de la CEO si cu cei din Consiliul de Administratie si le-am explicat ca daca este posibil din cei 2.000 sa mai reducem si am convenit sa fie doar 1.000 de salariati, iar din acesti o mie sa se uite la partea de TESA, acolo unde de-a lungul timpului din diverse motive au fost incarcate schemele, adica s-au adus oameni in plus. Aceste lucruri s-au si intamplat intr-o buna intelegere cu sindicatele, pentru ca este obligatoriu pe Legea dialogului social, sa avem si partenerii sociali. Astfel, din cei 1.000 de salariati, care peste 80% provin din partea de TESA sau unii se pensionau la termen anul acesta, au preferat sa aplice pe aceasta schema si sa se fie disponibilizati prin Ordonanta", a spus ministrul Energiei.

ministrul energiei toma petcu petcu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005378 (s)