News Flash:

70.000 de turisti si vizitatori au fost pe litoral in minivacanta de 1 Mai. 10% au fost straini

2 Mai 2017
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
1 mai la mare
Aproximativ 70.000 de turisti si vizitatori s-au aflat pe litoral in perioada 28 aprilie – 2 mai, intre care 7.000 de turisti straini, gradul de ocupare fiind de 100% in statiunile Mamaia si Vama Veche, potrivit unui comunicat transmis marti de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
Potrivit ANAT, statiunile Mamaia si Vama Veche, Valea Prahovei si Baile Felix au atras cei mai multi turisti pentru vacanta de 1 Mai, care au cumparat de la agentiile de turism pachete de doua nopti cuprinse intre 135 de lei si 800 de lei de persoana, in functie de hotelul ales.
Datele ANAT arata ca pe litoral, unde 70-80% din hoteluri au fost deschise de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de 100% in Mamaia si Vama Veche, urmate la mare distanta de Neptun si Mangalia.
Vanzarile pentru vacanta de 1 Mai au fost mai mari cu 12% fata de anul trecut. 42% din turistii care au ales Romania pentru vacanta de 1 Mai au cumparat pachete pentru litoralul romanesc.
Pe segmentul balneo, statiunea Baile Felix a inregistrat cei mai multi turisti, urmata de Calimanesti-Caciulata si Sovata, iar pe Valea Prahovei gradul de ocupare a fost de 75-80%, turistii preferand statiunile Sinaia si Busteni.
Peste 10.000 de turisti au ales statiunile bulgaresti, cele balneare din Ungaria sau capitalele europene, pentru vacante de trei-patru zile, cu o valoare cuprinsa intre 120 si 500 de euro/persoana, si Antalya, Dubai sau Sharm El Sheikh, pentru o saptamana, incepand de la 490 de euro/persoana.
ANAT este asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania, care are ca membri activi 500 de agentii de turism. Acestia cumuleaza peste 80% din vanzarile pachetelor de turism si calatorie, estimate la aproape un miliard de euro anual si au impreuna peste 4.600 de angajati.
Industria turismului in Romania are peste 120.000 de angajati si contribuie la economia nationala cu aproape 2% din PIB.
ANAF aplica legea preventiei: 45% din firmele controlate pe litoral au primit doar avertismente
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a aplicat principiile legii preventiei si a aplicat doar sanctiuni usoare - avertismente - contribuabililor pe care i-a identificat cu nereguli in timpul controalelor efectuate pe litoral, in zilele minivacantei de 1 Mai, a anuntat marti institutia.
„ANAF, prin Directia Generalã Antifraudã Fiscalã, a desfãsurat in perioada 28-30 aprilie o amplã actiune de verificare a contribuabililor care desfãsoarã pe Litoral activitãti cu risc fiscal. Aplicarea sanctiunilor pentru faptele contraventionale constatate pe parcursul controalelor operative s-a realizat in consonantã cu spiritul legii preventiei, existand multe situatii in care sanctiunile contraventionale aplicate au fost avertismente”, se arata intr-un comunicat al ANAF.
Astfel, in cadrul actiunilor derulate, inspectorii antifraudã din cadrul Directiei regionale antifraudã Constanta au sanctionat cu avertisment peste 45% din faptele contraventionale constatate, in conditiile in care au fost verificati 48 de contribuabili si au fost constatate fapte contraventionale pentru care au fost aplicate amenzi in valoare totalã de 129.500 de lei.
„La nivel national, inspectorii antifraudã au verificat 256 de contribuabili la care au constatat fapte contraventionale pentru care au aplicat amenzi in valoare totalã de 1,19 milioane de lei si au dispus confiscarea de sume nejustificate si bunuri fãrã provenientã legalã in valoare de 70.196 de lei”, mentioneaza ANAF.
Totodatã, in situatii care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusã suspendarea activitãtii pentru 9 contribuabili, 5 pentru nerespectarea obligatiei de a emite bonuri fiscale si 4 pentru comercializarea de bãuturi alcoolice nemarcate.
„Actiunile de pe Litoral au beneficiat de sprijinul Brigãzii Speciale de Interventie Vlad Tepes a Jandarmeriei Romane. Precizãm cã prin atitudinea si modalitatea de control abordate nu a fost afectatã desfãsurarea evenimentelor ori clientela”, se mai arata in comunicat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005256 (s)