News Flash:

SCANDALOS! PIZZA CU E-COLI, descoperita la un fast-food din Slatina. Doua fetite au ajuns la spital

2 Mai 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
pizza2
Inspectorii sanitar-veterinari au anuntat, marti, ca la fast-food-ul din Slatina de unde au mancat doua fetite cu bunica si apoi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara au fost gasite probleme grave de igiena, iar angajatul care a servit cel mai probabil nu se spalase pe maini.
Medicul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa, a declarat ca din cele sase probe recoltate de la fast-food, doua sunt necorespunzatoare fiind descoperite enterobacterii pentru testul de sanitatie al angajatilor si depasirea numarului total de germeni pentru suprafata de lucru, printre bacterii numarandu-se si E-coli.
„Doua probe au iesit necorespunzatoare, una de la testul de sanitatie prelevata de pe tegumentul unui angajat, un singur parametru analizat. Aici au fost descoperite enterobacterii, care tin tot de igiena. Nu a iesit bine nici testul de sanitatie de pe suprafata de lucru, aici fiind depasit numarul total de germeni, ceea ce denota o stare de igiena necorespunzatoare. Enterobacteriile reprezinta o clasa mai larga, care denota tot o stare de igiena necorespunzatoare. Persoana respectiva nu s-a spalat pe maini. E-coli intra si ea in aceasta specie a enterobacteriilor, dar nu s-a facut identificare pe E-coli”, a spus Venera Popa.
Aceasta a admis ca enterobacteriile pot genera probleme de sanatate copiilor si varstnicilor.
„Enterobacteriile pot sa produca diferite probleme, mai ales ca din aceasta clasa face parte si E-coli. Se pot intampla deranjamente intestinale la persoanele care consuma produse contaminate si care sunt mai sensibile, cum ar fi copiii sau varstnicii. Totul denota o stare de igiena precara, necorespunzatoare, exact pe ce s-a aplicat si sanctiunea”, a adaugat Venera Popa.
Reprezentantii DSVSA Olt au dispus intensificarea controalelor la fast-food-ul din centrul Slatinei.
„S-a dispus intensificarea controalelor medicului veterinar la aceasta unitate, care nu va fi inchisa. Se vor preleva teste cu frecventa mai mare atat de catre medicul veterinar cat si prin Programul de autocontrol”, a conchis medicul din cadrul DSVSA Olt.
Doua surori au ajuns la spital, saptamana trecuta, cu dureri abdominale, stari de voma si greata. Familia fetelor a pus totul pe seama consumului de pizza de la unul dintre cele mai vechi si cunoscute fast-food-uri din municipiu.
Autoritatile au confirmat ca la aceasta unitate din centrul Slatinei au fost inregistrate probleme si in anii trecuti. Astfel, fast-food-ul slatinean a avut activitatea suspendata in noiembrie 2015 timp de o saptamana, iar in primavara anului trecut ordonanta de suspendare a fost pentru doua saptamani si jumatate.
Mediafax.ro

inspectorii sanitar-veterinari enterobacteriile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)