News Flash:

INCREDIBIL! Cum primea Gheorghe "Pinalti" Stefan sume uriase de bani intr-o geanta de laptop

30 Aprilie 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Stefan
Fostul primar al municipiului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, ar fi primit cei 200.000 de lei ceruti pentru a interveni in atribuirea unui contract aferent unui proiect finantat din fonduri nerambursabile intr-o geanta de laptop, sustin procurorii DNA in rechizitoriul trimis instantei.

Gheorghe Stefan a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca, in 2009, in contextul in care o societate intentiona sa participe la o procedura publica de atribuire a unui contract finantat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme sa-i remita o suma de bani reprezentand 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi efectuate, scrie agerpres.ro.

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinsi de Gheorghe Stefan in schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe langa persoane din conducerea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in vederea influentarii rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrari. In temeiul acestei intelegeri, in cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Stefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societati comerciale, in numerar, suma de 200.000 lei", sustin procurorii.

"(...) suma de 200.000 de lei a fost remisa in numerar, intr-o geanta de laptop, la o data apropiata de finalizarea lucrarilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, judetul Neamt, dupa efectuarea unei plati de catre beneficiar. (...) , la cateva zile dupa incasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (...) SA din municipiul Piatra Neamt unde, in parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (...) pentru a-i fi remisa lui Gheorghe Stefan", precizeaza procurorii in rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt.

DNA precizeaza ca, anterior, Gheorghe Stefan a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru savarsirea unor infractiuni similare.

gheorghe stefan dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006105 (s)