News Flash:

Instanta suprema reia de la zero procesul in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa

5 Septembrie 2017
879 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1
Instanta suprema a amanat, pentru 3 octombrie, procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este judecat pentru marturie mincionoasa, in conditiile in care presedintele Completului de judecata nu se va mai ocupa in dosar intrucat, cel mai probabil, se va pensiona, astfel incat noul presedinte a decis readministrarea probelor, invocand o decizie CEDO.
Noul presedinte de complet, Constantin Epure, a anuntat la termenul de marti ca judecatoarea Anamaria Dascalu nu va mai face parte din acest complet si ca, in aceste conditii, se impune readministrarea probelor. Epure a dat cuvantul procurorului, care a cerut administrarea tuturor probelor din rechizitoriu.
Avocatul lui Tariceanu - care nu s-a prezentat la proces - a aratat ca se opune audierii in sedinta publica a inregistrarilor din dosar pe motiv ca nu au fost contestate si ca nu sunt relevante pentru cauza. "Suntem de acord cu audierea celor 18 martori, dar ne opunem audierii publice a interceptarilor din dosar. Clientul meu nu a negat nicio secunda existenta si autenticitatea acestora, astfel ca din punctul de vedere al clientului meu ascultarea lor publica este nerelevanta”, a sustinut aparatorul.
Instanta a ramas in pronuntare pe aceste aspecte si a stabilit ca procesul sa fie reluat in 3 octombrie, cu audierea lui Calin Popescu Tariceanu, care are termen in cunostinta.         
In acest dosar, pana acum a fost audiat Tariceanu, ca inculpat, in timp ce Serban Mihailescu a dat o declaratie de martor in urma careia procurorii s-au autosesizat pentru marturie mincinoasa dupa ce acesta si-a schimbat depozitia data in timpul urmaririi penale.      
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007336 (s)