News Flash:

Soferul masinii cu numarul M..EPSD a ramas fara permis. Politia i-a ridicat si placutele: "Probabil am deranjat pe cineva, asta o numesc hartuire"/ Ambasada Suediei a anuntat ca placutele sunt legale si in Romania

30 Iulie 2018
422 Vizualizari | 0 Comentarii
masina 1

Ambasada Suediei in Romania precizeaza, intr-o postare pe Facebook, referindu-se la autoturismul cu numarul M..EPSD, ca placutele de inmatriculare personalizate, emise de Agentia suedeza de Transport, sunt valide in toate tarile UE, ca urmare a informatiilor ca acestea nu ar fi legale.
Brigada Rutiera, dosar penal pentru soferul masinii M...E PSD: Numerele nu sunt valabile in Romania

Brigada Rutiera transmite ca a fost intocmit dosar penal pe numele lui Razvan Stefanescu, romanul care conduce masina M...E PSD, pe motiv ca automobilul nu are drept de circulatie in tara cu acele placute, iar Biroul Interpol Stockholm a anuntat ca numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

"Astazi, in jurul orei 06.00, un echipaj de politie al Brigazii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat in trafic un autoturism, inmatriculat in Suedia, condus de un barbat, in varsta de 45 de ani. Conducatorul auto a fost condus la sediul Brigazii Rutiere, in vederea declansarii verificarilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situatiei juridice in ceea ce priveste regimul de inmatriculare si circulatie si a vehiculului pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit un dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania”, fapta prev. si ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal", se arata in comunicatul Brigazii Ruriere.

In continuare, politistii efectueaza cercetari, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru stabilirea situatiei si a regimului de circulatie internationala pe teritoriul statelor Uniunii Europene, mai precizeaza sursa citata.

Brigada Rutiera anunta ca Inspectoratul General al Politiei Romane a transmis, catre structurile teritoriale de politie, o adresa, prin care a solicitat sa analizeze daca se incalca legea.

"Inspectoratul General al Politiei Romane a transmis, catre structurile teritoriale de politie, o adresa, prin care a solicitat analizarea intrunirii elementelor constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de art. 334, alin. (4) din Codul Penal (Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.), de catre conducatorul acestui autoturism. Acest articol este coroborat cu art. 82, alin (2) din O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare - ,,Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca indeplinesc conditiile tehnice prevazute in Conventia asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.”, se arata in comunicatul de presa.

Sursa citata anunta ca adresa a fost intocmita in urma unei informari trimise Politiei Romane, prin canalele de cooperare politieneasca internationala, de autoritatile suedeze (Biroul Interpol Stockholm), in care se mentiona faptul ca numarul de inmatriculare in cauza este valabil doar pe teritoriul national al Suediei, nefiind valabil pe teritoriul altor state.

 

"De asemenea, in urma verificarii in bazele de date, s-a constatat ca autoturismul detine alt numar de inmatriculare decat cel aplicat. Totodata, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Conventia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificata de Romania prin Decretul nr. 318 din 1980, stipuleaza ca „numarul de inmatriculare prevazut la art. 35 si 36 ale Conventiei trebuie sa fie compus fie din cifre, fie din cifre si litere (...)” context in care se confirma lipsa de valabilitate a numarului aplicat pe autoturism si astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul Romaniei, doar numarul permanent, care figureaza si in bazele de date", mai arata Brigada Rutiera.
Soferul masinii M...E PSD: Probabil am deranjat pe cineva, asta o numesc hartuire

Razvan Stefanescu, posesorul autoturismului cu numarul M...EPSD a declarat, la sediul Brigazii Rutiere unde incearca sa-si recupereze permisul si placutele de inmatriculare, ca politia nu i-a adus nicio invinuire, de aceea considera ca este hartuit deoarece ar fi deranjat pe cineva.

„Mi s-au cerut documentele, dupa 3 minute, mi-au spus ca numerele nu sunt valabile sa ca trebuie sa scot placutele. Am refuzat, ceea ce politistul a mers la masina, a scos numerele de inmatriculare, am filmat cand le-a scos. (...) Mi-a adus la cunostinta ca permisul imi va fi suspendat. Nu stiu ce va urma, nu mi-au adus nicio invinuire. Doar mi-au adus la cunostinta ca placutele nu sunt valabile. Am fost oprit la 5:50 dimineata, pe 1 Decembrie. Trebuia sa ajung la mare. Eram cu baietelul meu de 8 ani. Mi-au spus sa merg cu ei la politie. (...) Mi-au dat o dovada, dar fara drept de a conduce, pe timp nelimitat, nu stiu. Sunt in vacanta aici. Eu locuiesc in Suedia, am venit sa cheltui bani in Romania. Masina e inmatriculata in aprilie. Cand am inmatriculat masina cu M...IE PSD, am consultat DEX-ul si prima chestie scrie „gura”, „a amagi”, „a duce cu vorba”, exact ce face PSD. Cu numerele astea am vrut sa arat ca acestia sunt ei. A minti, de fapt. Asta e in DEX. (...) Vineri m-au oprit in Craiova, aveam dreptul sa circul, nu mi-au facut nimic. Acum, dupa doua zile, nu mai am dreptul”, a declarat Razvan Stefanescu.

Acesta a mai precizat ca a fost oprit, in tara, de patru ori in trafic, desi nu a incalcat legea.

„Asta e a patra oara. (...) Probabil ca deranjez pe cineva. Asta o numesc hartuire”, a mai spus soferul la sediul Brigazii Rutiere. Mediafax


facebook epsd agentia suedeza transport brigada rutiera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0982 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019639 (s)