News Flash:

Ministerul Transporturilor avertizeaza: Unele drumuri ar putea fi INCHISE, in functie de cantitatea si durata ninsorii

24 Ianuarie 2014
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Transporturilor (MT) anunta, în contextul avertizarilor de ninsori si viscol valabile pâna duminica seara, ca la nivelul institutiei a fost constituit Comandamentul de iarna si ca în situatii speciale ar putea fi dispusa închiderea unor rute.
Comandamentul de iarna are, potrivit sursei citate, responsabilitatea de a actiona pentru curatarea, asigurarea fluentei si buna functionare a infrastructurii feroviare (gari si liniile de cale ferata), aeriene (aeroporturi), maritime si fluviale (porturi, senale si cai navigabile pe Dunare si mare).
"Este important sa mentionam ca îndeplinirea acestei misiuni de interventie se realizeaza în conditiile unor intemperii normale de sezon, urmând ca situatiile speciale, determinate de cantitatea si durata ninsorii, sa fie tratate special, împreuna cu alte masuri ce tin de siguranta calatorilor, mergând pâna la închiderea unor rute", se mai arata într-un comunicat de vineri remis MEDIAFAX de MT.
MT precizeaza ca s-au luat masuri de pregatire la CFR Infrastructura (ce se coordoneaza cu CFR Marfa si CFR Calatori), la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos - RA Galati (ce intervine pentru asigurarea navigatiei pe Dunare) si la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul "Henri Coanda" si Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti, Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta si Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara.
Potrivit MT, pregatirile pentru Comandamentul de iarna s-au desfasurat în doua etape: septembrie - octombrie 2013, când s-a efectuat evaluarea resurselor si planificarea si noiembrie-decembrie 2013, inspectia la fata locului a utilajelor, materialelor si procedurilor de interventie.
"Astfel, la CFR Infrastructura au fost inventariate si verificate macazele, starea tehnica a celor 34 de pluguri din dotarea CFR Infrastructura, stocul de panouri parazapada care a fost deja montat pentru protejarea cailor ferate expuse si vulnerabile. Vagoanele plug de zapada vor interveni în caz de ninsoare, doar daca grosimea stratului de zapada nu depaseste un metru, iar zapada este afânata. În cazurile în care, din cauza depunerilor de zapada si a intensitatii viscolului nu exista siguranta ca trenul va ajunge în statia vecina, seful sectiei de district poate dispune închiderea liniei", mai arata ministerul.
Pentru asigurarea continuitatii transportului naval, au fost pregatite de interventie remorcherele de spargere a ghetii si au fost încheiate contracte cu societati care dispun de nave pentru participarea la interventii în caz de nevoie.
Pe cele patru aeroporturi aflate în subordinea MT, au fost luate masuri pentru asigurarea continuitatii stocurilor de materiale degivrante, materiale consumabile si piese de schimb, precum si asigurarea service-ului autorizat pentru echipamentele de deszapezire-degivrare.
Conducerea executiva a Comandamentului de iarna din MT este asigurata de secretarul de stat Nicolae Buica, secretarul general adjunct Valentin Trifan si Constantin Aurelian, consilier al ministrului.
Capitala si zece judete din sudul tarii vor fi de vineri, ora 18.00, pâna duminica la aceeasi ora, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben, în acelasi interval.
Codul portocaliu vizeaza judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv Capitala.
Sub cod galben vor fi judetele Constanta, Tulcea, Galati, Vaslui, Bacau, Vrancea, Prahova, Dâmbovita, Teleorman, Olt, Arges, Covasna, Brasov, Sibiu, Hunedoara si Caras-Severin.

ministerul transporturilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007377 (s)