News Flash:

Ministerul Sanatatii: SABIF poate in continuare sa deruleze activitatea de transplant

23 Octombrie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulantaa
Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov poate in continuare sa deruleze activitatea de transplant, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii, mijlocul de transport neavand nevoie de acreditare ci numai recipientul cu care se transporta organele.
''Ministrului Sanatatii i-a fost adus la cunostinta faptul ca Directorul executiv al ANT a transmis Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov — institutia care a organizat si pana acum activitatile de transport in colaborare cu ANT — o adresa in care se specifica ca acesta poate in continuare sa deruleze activitatea de transplant, in felul acesta activitatea putandu-se desfasura fara sincope. Activitatea de acreditare a transportului de organe in Romania este reglementata de Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 860 din 2013 pentru aprobarea criteriilor de acreditare in domeniul transplantului de organe, tesuturi si celule de origine umana, publicat in Monitorul Oficial nr. 464 din 26.07.2013. Din Iulie 2013, acest ordin este in vigoare si trebuia aplicat ca atare, inclusiv in domeniul de acreditare a transportului de organe. Din pacate, ordinul nu a fost aplicat in totalitate pana in prezent astfel, desi transportul de organe ar fi trebuit acreditat, acest lucru nu s-a intamplat'', se arata in comunicatul MS.
Potrivit sursei citate, in 2016, dupa mai multe discutii cu reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant (ANT), acestia au ajuns la concluzia ca de fapt mijlocul de transport nu are nevoie de acreditare ci numai recipientul cu care se transporta aceste organe.
''Ca urmare, in data de 20.10.2016, ANT a transmis o solicitare de modificare a acestui ordin in sensul in care mijloacele de transport a recipientelor nu mai necesita acreditare'', precizeaza MS.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006533 (s)