News Flash:

Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica Strategia Nationala de Sanatate

29 Decembrie 2013
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri lansarea în dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Sănătate.

El a spus că această strategie reprezintă un obiectiv asumat de Ministerul Sănătăţii în acordul încheiat cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, termenul limită pentru supunerea documentului în dezbatere publică fiind 31 decembrie 2013.

'Strategia stabileşte principalele direcţii de politici publice in domeniul sănătăţii. (...) Tot ceea ce am întreprins în elaborarea acestei strategii are ca orizont anul 2020. Am pornit de la datele relevante cu privire la indicatorii demografici, la indicatorii stării de sănătate a populaţiei, de la resursele materiale financiare şi umane pe care le are România. De asemenea, am luat în considerare toate informaţiile care ne-au fost transmise de autorităţile locale, care sunt cel mai aproape de cetăţeni. Am avut consultări cu reprezentanţii şi beneficiarii sistemului sanitar', a afirmat Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, strategia constituie 'o condiţionalitate' pentru atragerea de fonduri europene în domeniul sanitar.

Eugen Nicolăescu a declarat că obiectivul principal al strategiei îl reprezintă îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, care să ducă la creşterea speranţei de viaţă, la prevenirea şi reducerea îmbolnăvirilor.

Strategia Naţională de Sănătate are în vedere, potrivit ministrului Nicolăescu, trei arii strategice importante. Prima arie o reprezintă sănătatea publică, a doua se referă la serviciile de sănătate, iar a treia ţine de măsurile transversale din sistemul de sănătate.

În ceea ce priveşte sănătatea publică, se va pune accentul pe prevenţie, iar în cazul serviciilor de sănătate una dintre măsuri propune remodelarea ofertei spitaliceşti neperformante cu servicii ambulatorii. Pe de altă parte, măsurile transversale vizează, printre altele, finanţarea sistemului, asigurarea resurselor umane, investiţiile în infrastructura sanitară.

'Strategia începând de azi e pusă pe site-ul Ministerului Sănătăţii, urmează cele 30 de zile de dezbateri publice. Noi am avut toate dezbaterile la nivelul autorităţilor publice locale. Urmează să facem aceste dezbateri cu asociaţiile de pacienţi, cu asociaţiile profesionale şi, bineînţeles, cu toţi cei interesaţi', a conchis Eugen Nicolăescu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006075 (s)