News Flash:

Ministerul Justitiei cauta 15 terenuri pentru construirea unor arhive. La Timisoara au fost identificate deja doua

7 Iunie 2018
778 Vizualizari | 0 Comentarii
arhiva

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a anuntat ca a identificat doua terenuri, in Timis, unde ar putea fi construita o arhiva a instantelor de judecata. 15 astfel de arhive urmeaza sa fie construite in tara, avand in vedere numarul mare de documente de la instante, unele care trebuie sa stea in arhiva pana la 90 de ani.
Ministrul justitiei, Tudorel Toader s-a aflat joi intr-o vizita, la Timisoara, unde a avut o intalnire cu conducerea Penitenciarului pentru a identifica posibile locatii pentru construirea unei arhive a instantelor de judecata.

"Am fost la penitenciar. Ca ministru am vizitat multe penitenciare din tara si in programul de guvernare exista un obiectiv constand in constructia /infiintarea a 15 arhive nationale pe care sa le construim la nivelul Curtii de Apel (CA). Deci 15 CA, 15 arhive in care sa depozitam documentele din domeniul justitiei de la judecatorii, tribunale, CA care le arondeaza judecatoriile si tribunalele. De unde aceasta nevoie? Din faptul ca judecatoriile, tribunalele, CA, parchetele aferente, au documente care portrivit legii trebuie pastrate in arhiva 90 de ani, ori va dati seama cate sunt acuma si cate se aduna pe parcurs. Trebuie pastrate in conditii corespunzatoare, iar cetateanul trebuie sa aiba un acces facil. Cand am propus la guvern acest obiectiv, am pornit de la realitatea ca sediile actuale ocupa mult spatiu pentru arhivare, ca documentele sunt pastrate necorespunzator, ca timpul e mult si trebuie sa eliberam din spatiile actuale. Atunci am prins in programul de guvernare acest obiectiv, avem banii care vin din imbunatatirea serviciilor judiciare, un proiect cu Banca Mondiala", a declarat ministrul.

Tudorel Toader spune ca a identificat deja doua terenuri unde ar putea fi construita aceasta arhiva, in Timis, iar unul dintre ele  este cel mai potrivit.

 "Din proiect face parte Administratia Penitenciarelor, aceste penitenciare au spatii la dispozitie si am facut apel la directorii de penitencoiare sa ne puna la dispozitie terenuri pentru constructia arhivei CA. Am fost la Penitenciarul Timisoara, am vazut posibile locatii: in Timisoara, la iesire spre Buzias, sau la Buzias unde exista o sectie. As opta pentru terenul din Timisoara unde penitenciarul are 10 hectare si din care putem lua cinci - sapte mii metri patrati pentru a construi arhiva. Asta e principalul motiv pentru care am fost la penitenciar”, a explicat ministrul Toader.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007532 (s)