News Flash:

Ai datorii mai vechi la FISC? VEI FI EXECUTAT SILIT!

7 Iunie 2018
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
datorii la banci1

Probleme pentru cei care au datorii la stat. Fiscul le pregateste o mare „surpriza” romanilor care au datorii la stat. Cei care nu vor plati ar putea fi executati silit, chiar si pentru datorii de 40 de lei.

Pentru ca romanii au datorii la stat de 15 miliarde de lei acumulate in ultimii cinci ani, Fiscul a decis sa ia masuri severe impotriva cetatenilor datornici.

Din toamna, ANAF le va trimite datornicilor instiintari de plata, prin posta sau online. Cetatenii vor putea plati pana in luna martie 2019. Masura este luata mai ales pentru persoanele care au venituri din profesii liberale, precum si cei care au drepturi de autor, incaseaza chirii sau arende.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor a declarat ca este obligatorie recuperarea banilor. De asemenea, cei care vor achita banii anul acesta, vor primi si o reducere.

Romanii au la dispozitie 60 de zile sa achite datoria

„Trebuie sa recuperam acesti bani, trebuie sa gasim stimulent, cei care achita anul acesta vor primi o reducere cand fac plata. ANAF-ul n-a trimis in ultimii cinci ani decizii de impunere catre anumite categorii de persoane”, a spus seful ANAF.

„Vor fi unii surprinsi, unii nu sunt specialisti, unii au incasat niste venituri si nu stiau ca datoreaza contributii… Nu e moral si nici nu e vina contribuabilului sa primeasca un numar de cinci decizii dintr-o data, poate ca nu are bani sa plateasca acele impozite”, a dezvaluit Adrian Benta, specialist fiscal.

Cei care vor primi notificari de la ANAF prin posta vor avea la dispozitie 60 de zile sa-si achite datoria, in caz contrar, statul va incepe sa calculeze penalitati, iar restantierii cu penalitati mai mari de 40 de lei vor putea fi executati silit incepand cu luna aprilie 2019.


datorii stat fiscul anaf cetatenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005452 (s)