News Flash:

Romania, la un pas de o noua tragedie! Un autocar cu 48 de romani la bord a fost implicat intr-un grav accident, in Bulgaria

7 Iunie 2018
840 Vizualizari | 0 Comentarii
autocar

Un accident rutier grav a avut loc, joi dimineata, in Bulgaria. 11 cetateni romani au suferit rani usoare si medii care au necesitat ingrijiri medicale.

Zece dintre acestia au fost transportati la o unitate medicalã din zona, fiind ulterior externati la cerere pentru a-si continua calatoria.

Acestia se aflau intr-un autocar, la bordul caruia se erau 48 de persoane. 

„Este vorba de un accident rutier in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania. Din primele informatii, ar fi vorba despre o depasire riscanta. 11 cetateni romani au fost raniti usor, iar unul dintre ei a refuzat internarea”, a declarat Paul Ciocoiu, purtator de cuvant MAE.
„Ambasada Romaniei la Sofia urmareste indeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 7 iunie 2018, in apropierea localitatii Vidin, in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania, avand la bord 48 de pasageri.

Reprezentantii misiunii diplomatice  au intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la cetatenia, identitatea si situatia persoanelor afectate.

Conform datelor obtinute de reprezentantii ambasadei, in urma producerii accidentului 11 cetateni romani au suferit rani usoare si medii care au necesitat ingrijiri medicale. Zece dintre acestia au fost transportati la o unitate medicalã din zona, fiind ulterior externati la cerere pentru a-si continua calatoria.
 
O echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Sofia s-a deplasat la locul accidentului si la spitalul la care au fost transportate persoanele ranite pentru a acorda asistenta consulara.

De asemenea, reprezentantii ambasadei au contactat compania de transport, iar in urma discutiilor a rezultat faptul ca un alt autocar al companiei va prelua toti pasagerii.

Ancheta autoritatilor locale este in curs de desfasurare, cetatenii romani urmand sa isi continue calatoria in aceasta dimineata dupa finalizarea procedurilor preliminare.

Ambasada Romaniei la Sofia monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale si cu cetatenii romani, acordand asistenta consulara”, preziceaza Ambasada Romaniei la Sofia.


externati vidin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005410 (s)