News Flash:

Mii de turisti au venit in Romania sa vada floarea extrem de rara, care rezista doar zece zile! „Este o raritate a naturii…”

1 Noiembrie 2017
925 Vizualizari | 0 Comentarii

Rezervatia naturala Padurea din ses din judetul Bistrita-Nasaud a fost invadata zilele acestea de turisti veniti sa admire lalelele pestrite.

Este o specie rara, spun specialistii, si, tocmai de aceea, floarea catifelata este si protejata de lege. In fiecare primavara, sute de curiosi tin mortis sa le admire si sa le faca macar o fotografie.

Zeci de turisti s-au grabit sa ajunga la rezervatia naturala Padurea din ses din Bistrita-Nasaud. Se stie ca laleaua pestrita rezista doar zece zile, iar oamenii au venit in numar mare sa admire minunea.

zx73

Turist: “Foarte frumoasa, este o raritate a naturii, eu ma bucur ca exista o asemenea lalea chiar langa Bistrita.”

Floarea este protejata prin lege, de aceea nimeni nu are voie sa o rupa. Lalelele pestrite sunt unice tocmai pentru amestecul interesant de culori pe care le poarta.

Movul cu aspect catifelat, petele albe si nuantele de roz sunt motivul pentru care aceasta specie este denumita in popor si Floarea de Sah. De obicei, spun specialistii, creste la umbra stejarilor, iar primavara infloreste imediat dupa topirea zapezilor.

Turist: “Venim de multi ani, in fiecare primavara pentru aceasta rezervatie, pentru lalelele de care am auzit de la altii.”

Turista: “Ii ceva mai deosebit, am mai citit si istoria ei, de ce ii spune laleaua pestrita.″

zx74

In fiecare an, dupa ce florile dispar, localnicii organizeaza o serbare campeneasca. In tara pot fi gasite in mai putin de zece locuri, printre care Valea Salajului, Cheile Turzii sau Lunca Oltului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005018 (s)