News Flash:

Mii de oameni blocati in trenuri, intre Ploiesti si Predeal

26 Ianuarie 2014
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
Zece trenuri de calatori au ramas blocate, în noaptea de sâmbata spre duminica, în garile dintre Ploiesti si Predeal, dupa ce mai multi copaci au cazut pe linia de contact în zona ”Valea Larga”, blocând ambele fire, în prezent un fir fiind redeschis si trenurile trase cu locomotive Diesel.
Potrivit purtatorului de cuvânt al CFR, Adrian Vlaicu, circulatia feroviara spre si dinspre Valea Prahovei a fost blocata, în noaptea de sâmbata spre duminica, dupa ce mai multi copaci au cazut de pe un versant pe calea ferata în zona ”Valea Larga”.
Initial, începând cu ora 22.00, a fost închis firul 1 al caii ferate, ulterior copacii cazând pe linia ferata si blocând si al doilea fir.
Potrivit reprezentantului CFR, în total zece trenuri de persoane au ramas blocate în statii între Ploiesti si Predeal. Sapte dintre garniturile feroviare, respectiv patru trenuri interregio si trei trenuri regio, au fost oprite în gari pe Valea Prahovei, alte trei garnituri fiind oprite între Ploiesti si Comarnic.
”Am încercat sa facem în asa fel încât trenurile sa fie oprite în statii, sa putem lua legatura cu calatorii în caz de urgenta. Li s-a explicat pasagerilor despre ce este vorba, dar nu am putut preciza când anume vor fi reparate avariile” a spus Adrian Vlaicu.
Acesta a precizat ca echipele de interventie au lucrat toata noaptea pentru îndepartarea copacilor cazuti, iar la ora transmiterii acestei stiri circulatia în zona ”Valea Larga” a fost reluata pe un fir, lucrându-se în continuare pentru deblocarea firului al doilea.
Trenurile ramase blocate sunt tractate în zona cu locomotive Diesel, urmând ca ulterior sa fie trase de locomotivele electrice cu care au pornit la drum. Adrian Vlaicu nu a putut preciza câte trenuri stationeaza înca la ora transmiterii acestei stiri, spunând ca garniturile feroviare sunt tractate alternativ, pe ambele sensuri si ca situatia din teren se schimba de un minut la altul.
Acesta a precizat ca unele trenuri vor înregistra ”întârzieri semnificative”.
Potrivit reprezentantilor CFR, au fost anulate opt la suta din numarul de trenuri care circula într-o zi normala, însa nu se poate preciza numarul acestora, fiind în permanenta trenuri anulate si repuse în circulatie. Întârzierile sunt semnificative, dar se asigura circulatie pe toate liniile, mai putin pe sectorul Ploiesti - Urziceni, închis de sâmbata, a mai spus Vlaicu. Mediafax.ro

zece trenuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008172 (s)