News Flash:

Migdalele previn cancerul de colon!

14 Iulie 2018
795 Vizualizari | 0 Comentarii
Migdalele

Migdalele sunt bogate in vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu,

Migdalele sunt bogate in vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Studiile arata ca 20-25 de migdale (circa 40 g) consumate zilnic acopera 12% din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si 35% din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului de colon. In plus, aceeasi cantitate de migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de cescuta cu lapte si poate fi de mare ajutor in cazurile de carente de calciu.

Potrivit specialistilor americani, persoanele care consuma migdale de cinci ori pe saptamana prezinta un risc cu 50% mai mic de a face infarct decat cele care nu includ aceste fructe in alimentatia lor. Iar acest efect este pus pe seama continutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grasimi mononesaturate si de vitamina E al migdalelor. De asemenea, acizii grasi esentiali, dar si fibrele din compozitia migdalelor ajuta la scaderea colesterolului rau din organism si mentin in limite normale valorile colesterolului total. Mai mult, potrivit celor mai noi studii, migdalele contribuie si la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima, dar si la combaterea obezitatii si imbunatatesc raspunsul organismului la insulina, normalizand nivelul glicemiei.

Specialistii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Marea Britanie au demonstrat ca substantele continute de pielita migdalelor stimuleaza sistemul imunitar, si astfel veti fi feriti de infectiile virale, inclusiv de raceala si de gripa, consumand zilnic migdale.

. Studiile arata ca 20-25 de migdale (circa 40 g) consumate zilnic acopera 12% din cerintele nutritionale de proteine ale organismului si 35% din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului de colon. In plus, aceeasi cantitate de migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de cescuta cu lapte si poate fi de mare ajutor in cazurile de carente de calciu.

Potrivit specialistilor americani, persoanele care consuma migdale de cinci ori pe saptamana prezinta un risc cu 50% mai mic de a face infarct decat cele care nu includ aceste fructe in alimentatia lor. Iar acest efect este pus pe seama continutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grasimi mononesaturate si de vitamina E al migdalelor. De asemenea, acizii grasi esentiali, dar si fibrele din compozitia migdalelor ajuta la scaderea colesterolului rau din organism si mentin in limite normale valorile colesterolului total. Mai mult, potrivit celor mai noi studii, migdalele contribuie si la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc in aparitia bolilor de inima, dar si la combaterea obezitatii si imbunatatesc raspunsul organismului la insulina, normalizand nivelul glicemiei.

Specialistii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Marea Britanie au demonstrat ca substantele continute de pielita migdalelor stimuleaza sistemul imunitar, si astfel veti fi feriti de infectiile virale, inclusiv de raceala si de gripa, consumand zilnic migdale.


migdalele vitamina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006408 (s)