News Flash:

Ce se va intampla daca vei consuma telina in fiecare zi: 7 schimbari, care te vor surprinde

13 Iulie 2018
857 Vizualizari | 0 Comentarii
telina

Cel mai probabil, cand ai fost mic, ca si majoritatea copiilor nu prea iubeai legumele. Insa potrivit cercetatorilor, mama avea dreptate cand te punea sa mananci telina. Proprietatile acestei radacinoase sunt uimitoare, pentru ca iti pot schimba aspectul si starea de sanatate.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca telina este bogata in fitonutrienti, cu proprietati antiinflamatoare. Tot ele sunt si niste antioxidanti minunati si sunt capabile sa-ti imbunatateasca imunitatea. Fitonutrientii mai pot restabili legaturile deteriorate de ADN si cele intercelulare. Datele Ministerului Agriculturii din SUA mai arata ca intrebuintarea acestor elemente in mod regulat ajuta in lupta cu cancerul si maladiile cardiovasculare.

7. Pierderea kilogramelor

Telina contine multa apa si putine calorii, ceea ce inseamna ca poate fi consumata in cantitati mari. Este destul sa adaugi niste humus sau unt de arahide si vei obtine gustarea delicioasa, care iti va grabi metabolismul!

6. Previne deshidratarea

Telina hidrateaza foarte bine organismul, ea contine 95% apa. Nu ignora acest aliment-minune.

5. Proprietati antiinflamatoare

Telina poate fi un adevarat salvator pentru persoanele predispuse la maladii cardiovasculare, artrita sau cancer. Ea este eficienta in ceea ce priveste reducerea inflamatiilor.
4. Este recomandata in cazul arsurilor la stomac

Daca ai deseori arsuri la stomac, include in meniul tau cateva bucati de telina. O sa fii uimit de rezultat.

3. Micsoreaza colesterolul si tensiunea arteriala

Cercetarile savantilor Universitatii din Chicago au aratat ca telina contine o substanta capabila sa reduca nivelul colesterolului cu 7%, iar tensiunea arteriala cu 18%. De aceea, daca te confrunti cu aceste probleme, ar fi bine sa consumi regulat aceasta radacinoasa.

2. Imbunatateste digestia

Datorita continutului ridicat de fribre, telina imbunatateste digestia si previne constipatia.

1. Efect calmant

Esti deseori stresat? Vrei sa te relaxezi? Mananca telina inainte de somn. Una dintre proprietatile sale este efectul calmant asupra sistemului nervos.


telina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006429 (s)