News Flash:

6 exercitii SIMPLE ca sa uiti de durerile de picioare si genunchi

13 Iulie 2018
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
durere

Daca suferi de dureri de picioare, genunchi sau sold atunci posibil ai auzit ca trebuie sa executi unele exercitii ,,de profilaxie”, pentru a ameliora durerea. Insa care anume ar fi aceste exercitii, care nu doar sa ajute in acest caz, dar, ce e foarte important, sa nu dauneze starii tale de sanatate.

Iata 6 exercitii simple, care te vor ajuta sa scapi de disconfortul si durerea picioarelor

Aseaza-te si ridica piciorul.

Incet intoarce piciorul ridicat, executand miscari de rotatie. Repeta aceste miscari mai intai intr-o directie, apoi in alta. Apoi si cu celalalt picior.

Fuga in varful degetelor

Este un exercitiu destul de simplu de efectuat chiar acasa la tine, facand oricare alte treburi prin casa. Incearca sa mergi repede in varful degetelor – acest exercitiu ajuta sa iti intaresti genunchii si aisigura un antrenament simplu pentru picioare si echilibru.

Incepe cu 5 minute pana la 15 minute, sau opreste-te atunci cand ai obosit.

Ridicarea picioarelor

Pentru inceput ia un scaun si tine-te cu mainile de el. Ridica un calcai de la pamant. Incet ridica celalalt calcai, in asa mod incat sa stai in varful degetelor. Pune calcaile pe podea. Repeta exercitiul de 10-15 ori. Asta iti va intari gleznele si te va ajuta sa iti maresti muschii genunchilor.


Antrenamentul degetelor de la picioare

Acest antrenament executat zilnic poate face minuni. Pentru inceput, indoaie degetele picioarelor pentru cateva secunde, apoi intinde-le. Repeta aceasta miscare de 30 de ori. Intinde un stergar mic pe podea, apoi incearca sa-l apuci cu ajutorul degetelor de la picioare si sa-l pui in cos.

Foloseste mingile

Este un antrenament bun si relaxant. Gaseste o minge de tenis si aseaza-te pe scaun. Pune piciorul pe ea si apasa-l. Misca lent piciorul inainte si inapoi. Bucura-te de masaj.

Masajul degetelor mari

Acupunctura si masajul picioarelor sunt proceduri folosite in intreaga lume. Daca dupa o zi indelungata simti oboseala si durere, maseaza-ti degetele mari ale picioarelor timp de 15 minute pentru o relaxare rapida si usoara.


ridicarea picioarelor foloseste mingile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005095 (s)