News Flash:

O nouă promulgare

Miercuri a fost promulgată legea privind localizarea cu precizie a apelului la 112

18 Aprilie 2024
121 Vizualizari | 0 Comentarii


Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă Ordonanța de Urgență privind unele măsuri în domeniul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență. Acestă măsură vizează introducerea unui nou tip de localizare cu precizie crescută pentru apelurile la numărul de urgență 112, conform informațiilor furnizate de AGERPRES.

Ordonanța de Urgență, adoptată de Executiv în mai anul trecut, propune implementarea unor inițiative menite să sporească precizia localizării apelurilor efectuate la Serviciul de Urgență 112. Potrivit AGERPRES, noua configurație va permite determinarea unor arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcție de tehnologia de comunicații mobile utilizată. Astfel, localizarea precisă a apelurilor la 112 va fi posibilă atât din dispozitivele mobile, cât și din infrastructura rețelelor.

Acest nou tip de localizare va fi furnizat exclusiv pe durata gestionării unei situații de urgență și va fi operativ indiferent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi. În unele cazuri, ariile de determinare a poziției vor fi restrânse cu până la 25 de ori.

Inițiativa legislativă a fost propusă de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România. Legea permite implementarea unei soluții tehnice inovatoare, reprezentând o premieră la nivelul serviciilor de urgență din Europa, ca rezultat al evaluării celor mai avansate tehnologii disponibile în domeniu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)