News Flash:

Mesajul Papei pentru elita mondiala reunita la Davos

22 Ianuarie 2014
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc a transmis un mesaj liderilor politici si economici reuniti la Forumul economic de la Davos, prin vocea cardinalului Peter Turkson, presedintele Consiliului Pontifical pentru Pace si Justitie.
Cardinalul Peter Turkson, presedintele Consiliului Pontifical pentru Pace si Justitie, a citit mesajul Papei catre liderii mondiali, la ceremonia de deschidere a Forumului Economic de la Davos, Elvetia. Suveranul Pontif a spus ca averea ar trebui sa slujeasca umanitatea, nu sa o conduca si le-a recomandat celor peste 2500 de participanti sa promoveze prosperitatea si sa se abtina de la a face excese, relateaza Huffington Post.
”Va rog sa va asigurati ca bogatia slujeste umanitatea, nu o conduce”, este mesajul Papei Francisc.
Papa Francisc, cunoscut pentru apropierea fata cei saraci si pentru criticile aduse capitalismului, a recunoscut meritele afacerilor de pe urma carora beneficiaza milioane de oameni, desi acestea au condus la excludere sociala. "Cresterea egalitatii necesita mai mult decât o crestere economica, desi o presupune", spune Papa. "E nevoie de decizii, mecanisme si procese care sa conduca la o mai buna distributie a averii si la integrarea celor saraci, care înseamna mai mult decât politicile sociale", adauga el.
În raportul Global Risks 2014 , cresterea diferentelor salariale si nelinistile sociale sunt printre cele mai importante amenintari din 2014. Inegalitatea sociala s-a accentuat începând cu anii '80, în prezent, cei mai bogati 85 de oameni având o avere mai mare decât cei mai saraci 3,5 miliarde, jumatate din populatia globului.
Noua generatie, ajunsa la maturitate în acest deceniu, nu beneficiaza de locuri de munca bine platite, sperantele unei îmbunatatiri sociale fiind reduse. Aceasta situatie conduce la nemultumiri si valuri de proteste, din Thailanda pâna în Brazilia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0875 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033552 (s)