News Flash:

Medicul Mihai Lucan, suspect intr-un dosar de delapidare, a fost adus la DIICOT Bucuresti

21 Decembrie 2017
808 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai lucan

Directorul administrativ din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si directorul economic al institutiei au fost retinuti in urma perchezitiilor facute in dosarul medicului Mihai Lucan, acesta nefiind inca audiat in cauza. UPDATE 11.00 Medicul Mihai Lucan a ajuns, joi, la sediul DIICOT din Bucuresti, acesta fiind adus de la Cluj, dupa ce, in cursul zilei de miercuri s-au facut perchezitii la domiciliul lui. Doctorul va fi audiat de procurori, iar acestia vor decide care sunt masurile legale care se impun.
In acelasi dosar au fost retinute pentru 24 de ore doua persoane, Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, director administrativ in cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, si Rodica Sanda Baciu, directorul economic in cadrul institutului.

DIICOT a informat ca dosarul are ca obiect efectuarea de cercetari fata de membrii unui grup infractional organizat constituit de catre suspectii Mihai Lucan, Valerian Lucan si Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, in calitate de angajati ai persoanei vatamate Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, avand ca scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul Institutului, in favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei. Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale si umane ale Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in beneficiul clinicii apartinand SC LUKMED SRL. Mai mult, pacientii operati in clinica privata ar fi avut cheltuieli de internare in ICUTR mult reduse fata de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut. De asemenea, clinica privata ar fi folosit un aparat medical performant al Institutului, utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer. Conform DIICOT, in perioada 2007-2009, un numar de 159 de pacienti au facut obiectul unor proceduri medicale care au fost efectuate in cadrul SC LUKMED SRL cu ajutorul unei aparaturi medicale apartinand Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, transferata fara titlu din incinta acestei institutii in cea a SC LUKMED SRL, in conditiile in care sumele necesare achizitionarii kit-urilor necesare utilizarii acestuia au fost achitate de catre Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, iar pacientilor le-au fost perceputa sume consistente de bani, cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007720 (s)