News Flash:

Medicii vor avea cresteri salariale medii de peste 56%

7 Martie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit 1
Sindicalistii din sanatate si asistenta sociala au intrat, marti dimineata, la discutii cu reprezentantii Ministerului Muncii, acestia declarand ca asteapta sa primeasca draftul legii salarizarii ca sa poata discuta concret despre ierarhizarea salariilor in sistemul medical. Dupa ce au analizat proiectul legii salarizarii, liderii sindicali din sanatate s-au declarat multumiti de majorarile propuse de Ministerul Muncii, declarand ca medicii si asistentele medicale vor beneficia de cresteri, in medie, de 56%, cele mai mari salarii urmand sa ajunga la 15.000 de lei.
Sindicatele din sanatate s-au intalnit, marti, cu reprezentantii Ministerului Muncii si ai Dialogului Social pentru a analiza draftul noii legi a salarizarii. La finalul intalnirii acestia s-au declarat multumiti de majorarile propuse de Executiv.
,,Medicii vor avea cele mai importante majorari salariale. In functie de treapta de vechime, un medic va beneficia de o crestere chiar si de 100%. Veniturile doctorilor vor ajunge, daca e sa ne luam dupa ceea ce ne-a prezentat astazi (marti -n.r.) Ministerul Muncii, in jur de 10.000 de lei, medicii anatomo-patologi urmand sa aiba cele mai mari salarii, in jur de 15.000 de lei. Asistentele medicale, de asemenea, ar urma sa aiba venituri cuprinse intre 4.000 si 7.000 de lei aproximativ, iar salariile medicilor rezidenti sa fie asemanatoare cu cele ale medicilor specialisti, diferentele fiind de aproximativ 1.500 de lei" a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Chifu, presedintele Sindicatelor Publisind.
,,Am vizualizat un draft, lucrurile merg spre bine, este o lege hai sa-i spunem buna, sunt sume care pentru inceput ne-au multumit, dar sper sa nu mai avem surprize ca alta data, cand parte dintre colegii nostri au fost omisi. S-a scos indemnizatia de conducere, ceea ce inseamna ca unele sume vor fi mai mari la prima vedere. Procentul de crestere este, in medie, de 56,6% pana in 2021. Medicii, asistentii medicali vor avea aceasta crestere din 2018, apoi ea stagneaza si se aplica numai procentele pe care le are are respectiva persoana din sporuri sau vechime sau ceea ce are pe sectia respectiva, iar in anul 2021 cand se termina, o parte dintre colegii prinsi in media de 56% vor avea un venit mai mare cu 25%. Mai sunt doua norme de hrana, care inseamna doua salarii minime pe economie, este vorba si de faptul ca raman 5% din sumele alocate spitalului la dispozitia ordonatorului de credite, care poate sa ofere o stimulare. Cresterea va fi de 25% la unii, 30% la altii, per total e 56%. Cele mai mari majorari le vor avea cei cu salarii foarte mici, cert e ca nu vom mai avea salarii de 1.000-1.500 de lei", a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei SANITAS, la iesirea de la discutiile cu reprezentantii Ministerului Muncii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005782 (s)