News Flash:

Continua negocierile pe legea salarizarii intre sindicalistii din sanatate si Ministerul Muncii

7 Martie 2017
918 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Sindicalistii din sanatate si asistenta sociala au intrat, marti dimineata, la discutii cu reprezentantii Ministerului Muncii, acestia declarand ca asteapta sa primeasca draftul legii salarizarii ca sa poata discuta concret despre ierarhizarea salariilor in sistemul medical.
"Am incercat si am reusit in decembrie, anul trecut, sa obtinem cresteri in aproape tot sistemul sanitar. Suntem multumiti de ce am facut in 2016, dar azi suntem aici sa vorbim de o noua lege a salarizarii. Predictibilitatea in sistemul sanitar e importanta pentru noi toti, pentru toti colegii din sistemul sanitar. Am venit aici cu o agenda noua pentru ca asteptam draftul legii salarizarii, pe care nu il avem astazi, ca sa putem discuta concret. Vrem sa vedem o ierarhizare a salarizarii in sistemul medical, sa vedem unde se gaseste medicul, infirmierul, si asa mai departe. Azi venim la o prima intalnire, vor fi multe sper eu, comisii de lucru, noi avem planurile noastre, am vazut doar in presa ce a declarat doamna ministru, vrem sa vedem sursele de finantare, concret!" a declarat, la intrarea in Ministerul Muncii, Iulian Pope, vicepresedintele Federatiei Sanitas.
Este a doua zi de discutii pe legea salarizarii la Ministerul Muncii, luni existand negocieri cu sindicatele din Politie.
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a precizat ca majorarile salariale ale bugetarilor, cu 56% in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, respectiv pe urmatorii patru ani.
"Ca sa fiu foarte clara, desi aveam senzatia ca s-a inteles si ca e logic: cresterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe urmatorii 4 ani. Nu vom avea situatii in care salariile sub 4.000 lei, care se dubleaza, pe medie, sa depaseasca salariile care sunt acum in plata la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta. (...) P.S. Cine are neclaritati poate citi programul de guvernare", a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007218 (s)