News Flash:

Marş al suporterilor echipelor de fotbal din Timisoara, pentru eroii Revolutiei

18 Decembrie 2013
1888 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 400 de persoane, suporteri ai echipelor de fotbal din Timişoara, au mărşăluit prin zonele din oraş unde s-au dus lupte în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, în timp ce în faţa Catedralei au fost aprinse lumânări, pe trepte. Peste 400 de suporteri ai echipelor de fotbal din Timişoara au mărşăluit, marţi seară, pe străzile din Timişoara, în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989. Ei au parcurs traseul prin puncte cheie ale Revoluţiei, de la Catedrala Mitropolitană la Operă, până la Cimitirul Eroilor.

Suporterii au purtat steaguri tricolore cu stema decupată, simbolul Revoluţiei şi pe care au scris ”Eroii nu mor niciodată”. Ei au mai purtat şi pancarte cu semnul victoriei, alături de care era scris ”Decembrie ‘89”.

 Participanţii la marş au scandat "Timişoara, Timişoara" şi au cântat "Imnul golanilor": "Mai bine haimana, decât trădător/Mai bine huligan, decât dictator/Mai bine golan, decât activist/Mai bine mort, decât comunist”.

Ajunşi în faţa Catedralei, oamenii au ţinut un moment de reculegere, apoi s-au îndreptat spre Operă. Punctul final a fost Cimitirul Eroilor, acolo unde au depus coroane de flori la monumental închinat eroilor. Tot marţi seară, rudele eroilor care au murit la Revoluţie, în urmă cu 24 de ani, au aprins lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007169 (s)