News Flash:

Revolutionari si urmasi ai martirilor timisoreni pornesc in pelerinaj spre Bucuresti

18 Decembrie 2013
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
La Timişoara continuă miercuri manifestările dedicate împlinirii a 24 de ani de la izbucnirea Revoluţiei din decembrie 1989, iar mai mulţi revoluţionari vor porni într-un pelerinaj la Bucureşti, pe urmele martirilor şi a cenuşii eroilor timişoreni. 

Vor fi depuse coroane în mai multe locuri din Capitală şi la Popeşti-Leordeni, unde se va oficia şi o slujbă de pomenire la Biserica de lângă gura de canal Castaforum, unde a fost aruncată cenuşa eroilor martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţie.

Data de 18 decembrie readuce în memoria timişorenilor ziua în care, în 1989, la Spitalul Judeţean Timişoara a început anchetarea răniţilor şi sustragerea celor 40 de cadavre ale martirilor Revoluţiei. 

Manifestările dedicate Revoluţiei de la Timişoara continuă joi în oraşul martir, la Uniunea Scriitorilor din municipiu, unde vor fi lansate mai multe volume tematice apărute cu sprijinul Memorialului Revoluţiei.

Vineri la ora 12,00 vor suna sirenele din centrul oraşului pentru a marca momentul în care, în urmă cu 24 de ani, sutele de mii de timişoreni adunaţi în Piaţa Operei au declarat Timişoara ca prim oraş liber de comunism din România. După-amiază, la Memorialul Revoluţiei va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografii despre Revoluţia Română.

Sâmbătă, timişorenii participanţi la pelerinajul de la Bucureşti se vor opri la Slatina, unde vor depune coroane de flori la Troiţa Eroilor Români din centrul oraşului, la Spitalul Judeţean, apoi va avea loc o slujba de pomenire. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005733 (s)