News Flash:

Manager interimar la Muzeul Satului Banatean. Este cadru universitar si conduce Centrul de cercetari interdisciplinare al patrimoniului arheologic din cadrul Universitatii de Vest

28 Septembrie 2022
325 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Satului Banatean

Muzeul Satului Banatean din Timisoara are, incepand de astazi, manager interimar, in persoana conf. dr. Dorel Micle, cadru didactic universitar si cercetator la Universitatea de Vest din Timisoara, director al Centrului de cercetari interdisciplinare al patrimoniului arheologic mobil si imobil „ArheoTim” din cadrul aceleiasi unitati de invatamant superior.

Numirea sa pe pozitia de manager interimar vine in urma demisiei dlui Danut Radosav. Dorel Micle va ocupa aceasta functie pe o perioada de 120 de zile.

Consiliul Judetean Timis multumeste dlui Radosav pentru activitatea sa la conducerea Muzeului, avand incredere ca noul manager va continua proiectele incepute si va identifica cele mai potrivite solutii in realizarea obiectivelor institutiei culturale. Dorinta administratiei judetene este ca Muzeul Satului Banatean, loc incarcat de traditie, cu un patrimoniu deosebit, sa trezeasca un interes tot mai mare pentru publicul larg, prin deschiderea catre comunitate, cu actiuni culturale atractive si evenimente pentru orice varsta.

Aproape un secol de la inceputurile Muzeului

Ideea infiintarii unui muzeu etnografic in aer liber a fost formulata pentru prima oara de catre Ioachim Miloia, director al Muzeului Banatean in perioada 1928-1940, cunoscuta personalitate culturala a Banatului. In 1928, dupa ce a participat la deschiderea Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj, acesta a cerut municipalitatii acordul pentru a infiinta in curtea castelului Huniade un mic muzeu satesc cuprinzand biserici de lemn, cruci „de interes istoric si artistic”, case taranesti etc. Dupa mai multe insistente din partea celor care au urmat lui Ioachim Miloia la conducerea Muzeului Banatului - Marius Moga, Ioan Dihor, in anul 1967 muzeul a primit actuala suprafata de teren pe care s-a dezvoltat muzeul etnografic in aer liber al Banatului, deschis pentru public la 20 august 1971. Pana in anul 2000 el a functionat ca sectie a Muzeului Banatului, dupa care a devenit institutie separata aflata in subordinea Consiliului Judetean Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006997 (s)