News Flash:

Mai multi alesi locali au primit o lovitura dura din partea ANI

20 Decembrie 2016
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
ani
Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa si indicii privind existenta conflictului de interese de natura penala in cazul a 12 fosti si actuali alesi locali, dupa cum urmeaza:


1. KIS JOSIF, primar al comunei Zagon, judetul Covasna

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de primar, avand un interes personal de naturã patrimonialã, a emis acte administrative (expuneri de motive asupra proiectelor de hotãrare privind concesionarea unor trupuri de pãsune, aflate in domeniul privat al comunei, ce stau la baza Hotãrarilor Consiliului local, in temeiul cãrora a fost incheiat un contract de concesiune intre Comuna Zagon si Asociatia Gospodarilor din Zagon) si a incheiat acte juridice (contracte incheiate intre Primãria comunei si Asociatia Gospodarilor din Zagon, asociatie in cadrul cãreia detine calitatea de membru).

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


2. TOADER MARIAN, primar al comunei Zãbrani, judetul Arad

CONFLICT DE INTERESE PENAL

In calitate de primar, a promovat un proiect de Hotãrare prin care a propus aprobarea unificãrii unei suprafete de teren apartinand proprietãtii private a comunei si o proprietate privatã a S.C. Oil Distribution S.R.L., societate la care acesta detine calitatea de asociat unic. Ulterior adoptãrii Hotãrarii Consiliului local, intre comuna Zãbrani si S.C. Oil Distribution S.R.L., a fost incheiat Actul de alipire. Astfel, existã indicii cu privire la posibila sãvarºirea infracþiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul penal.


3. FARA PETRU, primar al comunei Tirnova, judetul Caras-Severin

INCOMPATIBILITATE


S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 18 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, intrucat, concomitent cu detinerea functiei de primar, a desfãsurat activitate remuneratã de agent de asigurãri pentru Omniasig Vienna Insurance Group S.A., incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k), din Sectiunea a 4-a, din Legea nr. 161/2003.


4. DINU ILIE, fost primar al orasului Titu, judetul Dambovita

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de primar, a semnat facturi si ordine de platã in bazã cãrora s-au efectuat plãti in valoare de 179.766,89 Lei cãtre S.C. Died S.R.L. si S.C. Eledanis Com S.R.L. (societãti in cadrul cãrora sotia sa detine calitatea de asociat si functia de administrator). Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70, art. 71 ºi art. 76 din Legea nr. 161/2003.


5. BIRIN ION, actual consilier local si fost primar al comunei Vilcele, judetul Olt

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de primar, a semnat un Acord de parteneriat si o Conventie, producand un folos patrimonial pentru sine in cuantum de 108.732 Lei, respectiv un folos patrimonial pentru nora sa in cuantum de 11.055 Lei. Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 si art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/20004.


6. STEFAN CONSTANTIN, fost viceprimar al comunei Ion Neculce, judetul Iasi

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Ion Neculce, judetul Iasi, acesta a votat in favoarea adoptãrii Hotãrarii privind alegerea viceprimarului comunei, potrivit cãreia persoana evaluatã a fost ales in functia de viceprimar al comunei mentionate. Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70, art. 71 si art. 77 din Legea 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si art. 75 si 77 din Legea nr. 393/2004.


7. TROFIN CONSTANTIN ROMEO, actual consilier local si fost viceprimar al Comunei Romani, judetul Neamt

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In calitate de consilier local, a participat la deliberarea si adoptarea (votand „pentru”) Hotãrarii privind aprobarea inchirierii pãsuni (islazul comunal), in temeiul cãreia s-a incheiat Contractul de inchiriere intre Primãria Romani si persoana evaluatã, desi avea un interes personal in problema supusã dezbaterilor consiliului local. De asemenea, pentru suprafata ce i-a fost datã spre inchiriere, conform contractului de inchiriere sus-mentionat, si animalele detinute (impreunã cu alte 2,49 ha teren), persoana evaluatã a incasat subventii de la Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã Neamt. Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70, art. 71 si art. 77 din Legea 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si art. 75, lit. a) si 77 din Legea nr. 393/2004.


8. DANDU IONEL, fost viceprimar si fost consilier local al comunei Darova, judetul Timis

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de viceprimar, a luat parte la deliberarea si adoptarea Hotãrarii Consiliului local privind darea in administrare Asociatiei „Darozoo” a Crescãtorilor de Animale din comuna Darova a unei suprafete din pãsunea comunalã, avand un interes personal patrimonial in problema supusã dezbaterilor consiliului local. Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si art. 75, lit. a) si 77 din Legea nr. 393/2004.


9. FLOREA IOAN, consilier local in cadrul Consiliului local al Comunei Sambãta de Sus, judetul Brasov

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat, S.C. Floris Blend S.R.L. (societate comercialã in cadrul cãreia fiul acestuia a detinut si detine calitatea de asociat si functia de administrator) a incheiat un contract de furnizare produse (livrare de combustibil si ulei) cu comuna Sambãta de Sus, incãlcand astfel dispozitiile art. 90, alin. (1) si (2) din Legea nr. 161/2003.


10. PITIC ION RADU, fost consilier local al orasului Dragomiresti, judetul Maramures

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea mandatului de consilier local, avand un interes personal (constand in prelungirea Contractului de concesiune incheiat intre Primãrie si cabinetul medical individual al sotiei sale, prin care sã fie mentinutã redeventa minimã), a participat la deliberarea Hotãrarii Consiliului Local privind aprobarea actului aditional la contractul de concesiune mentionat anterior (fiiind astfel mentinutã redeventa minimã), avand posibilitatea sã anticipeze cã o decizie prin care s-ar aproba adopta incheierea unui astfel de act aditional ar putea prezenta un avantaj pentru sine si sotia sa (in calitate de titular al Cabinetului Medical Individual). Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 70 si art. 77 din Legea 161/2003 si art. 75 si 77 din Legea nr. 393/2004.


11. DUMITRU FLORIN, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Mogosani, judetul Dambovita

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat, in perioada 25 noiembrie 2014 – 21 iunie 2016, a detinut simultan functia de consilier local si calitatea de administrator in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Mogosani, incãlcand astfel dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.


12. STINGACIU AUREL, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Banca, judetul Vaslui

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In calitate de consilier local, a participat la luarea deciziei si aprobãrii Hotãrarii Consiliului Local privind inchirierea prin licitatie publicã a pãsunilor comunale apartinand domeniului public si privat al comunei Banca, pentru pãsunatul bovinelor si ovinelor, si a incheiat ulterior Contractul Cadru de inchiriere pentru suprafetele de pajisti aflate in domeniul public sau privat al comunelor, oraselor, respectiv al municipiilor. Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 70 din Legea 161/2003 si art. 75, lit. a) si 77 din Legea nr. 393/2004.


Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. KIS JOSIF, DUMITRU FLORIN si STINGACIU AUREL nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la apãrare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004367 (s)