News Flash:

Minerii care urmeaza sa fie disponibilizati isi intrerup perioada de preaviz cu concedii medicale

19 Decembrie 2016
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri1
Aproape 70 de angajati dintre cele 904 persoane incadrate la Societatea Nationala Inchideri Mine Valea Jiului se afla in concediu medical, conducerea afirmand ca parte dintre acestia sunt dintre cei care urmeaza sa fie disponibilizati si care si-au intrerupt preavizul.
Angajatii de la societatea nationala care are ca profil de activitate inchiderea unitatilor miniere nerentabile din Valea Jiului – SNIMVJ - folosesc concediile medicale ca pe o metoda eficienta de a ramane angajat remunerat de statul roman cat mai mult timp. In luna decembrie 2016, la SNIMVJ mai lucreaza 904 persoane.
Statisticile au aratat ani la rand apetenta spre acest mod de lucru, fie in cazul angajatilor care se aflau in preaviz in vederea disponibilizarilor colective, fie in cazul celor care isi inaintau cereri de pensionare si ultima perioada de lucru nu ii mai motiva sa se prezinte la locul de munca.
Potrivit directorului general al SNIMVJ, Aurel Anghel, care si el si-a primit in urma cu cateva zile decizia de pensionare, un procent semnificativ se afla in concedii medicale, absenta angajatilor periclitand activitatea societatii. „Pe toata societatea acum avem cam 7 la suta personal in foaie de boala, dar am avut si 11 si 14 la suta lunile trecute. Normal ca lipsa lor din programul de activitate ne afecteaza bunul mers, pentru ca avem si angajati in concedii de odihna si atunci ramanem cu efective incomplete”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Aurel Anghel.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006689 (s)