News Flash:

Lucrarile la centura Timisoara-Sud, gata in proportie de 30% dupa un an de lucrari

30 Iulie 2021
546 Vizualizari | 0 Comentarii
centura timisoara

Se lucreaza din martie 2020 la soseaua de ocolire in sudul Timisoarei, iar stadiul lucrarilor a depasit in sfarsit 30%. Ultimele imagini de pe santier arata parca o mobilizare ceva mai buna. Drumarii de la Tirrena Scavi au finalizat 42 din cele 44 de podete.
 
 
„In luna iulie, antreprenorul de pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, Tirrena Scavi, a inceput lucrarile la bretelele de acces de la conexiunea cu DN 6, la iesire spre Lugoj, zona unde se va face conexiunea cu centura de nord.

Continua lucrarile la structurile pasajelor de la Utvin, la calea ferata din zona Chisoda, Giroc, Ghiroda, precum si la podul peste Bega din zona comunei Ghiroda. In ceea ce priveste lucrarile de drum, s-au realizat umpluturi cu pamant, respectiv executarea stratului balast aferent structurii rutiere, pe sectoare dintre Utvin si Giroc si intre Mosnita Noua si Ghiroda”, transmite Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.

Potrivit DRDP, au fost finalizate 42 din cele 44 de podete si se lucreaza in continuare la relocarea de utilitati si la canalele de irigatii din zonele Giroc si Ghiroda. Stadiul lucrarii a depasit 30%.

Lucrarile pe santierul Centurii Timisoara Sud au inceput, teoretic, in 25 martie 2020, cand a fost semnat ordinul de incepere. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”.

Conform contractului, centura trebuie sa fie gata in 24 de luni, cam prin septembrie 2022.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara spre Utvin, Sanmihai cu Calea Lugojului, prin Chisoda, Giroc, Mosnita, Ghiroda, prin doua benzi, si va avea 26 de kilometri. De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro.

Dupa ce va fi gata si aceasta centura, mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, Centura de Sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006243 (s)