News Flash:

S-a deschis noul terminal de sosiri externe al Aeroportului International Timisoara

29 Iulie 2021
447 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroportul timisoara

Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara este pregatit sa primeasca tot mai multi pasageri. Asta dupa ce ieri s-a deschis noul terminal de sosiri externe, in urma unei investitii de 30 de milioane de lei.

„La ora 13.35, a aterizat prima cursa aeriana la noul terminal de Sosiri Externe al Aeroportului Timisoara. Fara panglici – doar un gest de normalitate la finalul unui proiect de investitii de 30 de milioane de lei. De astazi, durata de asteptare pentru intrarea in tara prin Aeroportul din Timisoara se va reduce la jumatate. Vor putea fi procesate trei curse in acelasi timp, adica aproximativ 540 de pasageri. Dupa ce traficul aerian isi va reveni din contextul epidemiei COVID-19, pe aeroportul din Timisoara ar putea tranzita chiar si trei milioane de pasageri pe an”, a declarat Catalin Drula, ministrul Transporturilor.

Tot astazi, Catalin Drula a semnat si contractul pentru constructia unui terminal nou de Plecari Externe in cadrul Aeroportului International Timisoara. Acesta va avea o suprafata de 8.000 mp si va fi dotat cu 18 ghisee de check-in si sase posturi pentru controlul Politiei de Frontiera. Tot in numar de sase vor fi portile automate pentru scanarea documentelor biometrice. Valoarea totala a acestui proiect este de aproape 185 milioane lei, iar termenul preconizat pentru finalizare este finalul anului 2023.

In ceea ce priveste noul terminal de sosiri externe, acest proiect de investitii a fost primul la nivel national aprobat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020. Prima cursa a sosit in fata noului terminal astazi de la München, insa terminalul va primi pasageri din numeroase alte destinatii, precum Santorini, Frankfurt, Bruxelles sau Londra.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004654 (s)