News Flash:

Lucrari oprite pe bld. Cetatii din cauza unor vestigii arheologice gasite de muncitori.

12 August 2021
655 Vizualizari | 0 Comentarii
bd Cetatii

Se lucreaza de mai bine de o luna pe bd. Cetatii, iar muncitorii au dat deja de primele urme ale orasului. S-au gasit vestigii pe bucata ce leaga Calea Bogdanestilor de Gheorghe Lazar, astfel ca santierul s-a oprit putin acolo. Se lucreaza „in zonele neafectate”.
 
 
Santierul pe bd. Cetatii a fost deschis in 28 iunie si ar trebui sa dureze 30 de luni. Au fost impuse restrictii de circulatie inca din primele zile, astfel ca sensul spre Gh. Lazar, de la Calea Bogdanestilor, a fost inchis timp de trei luni.

„Desfacem trotuare si banda intai de carosabil. Lasam banda doi pentru executie si parte desfacere linie. Banda doi va ramane deschisa, neatacata pe perioada de executie, ca sa putem circula. Vom desface sinele de tramvai si traversele, pe care le vom preda catre STPT (…) Munca multa nu e in executie neaparat in partea de constructie, ci in relocarea si inlocuirea utilitatilor”, explicau, nu demult, reprezentantii firmei constructoare.

Muncitorii au sapat pe tronsonul Bogdanestilor – Gheorghe Lazar si au dat de vestigii arheologice. Lucrarile au fost oprite pe o parte din bucata de sosea aflata de mai bine de o luna in santier.

„Au fost sistate lucrarile pe bd. Cetatii, de la nr. 30 pana la intersectia cu str. Gheorghe Lazar, pe sensul pe care s-au efectuat sapaturi, deoarece au fost descoperite vestigii arheologice. Va urma, conform legislatiei in vigoare, cercetarea arheologica. Lucrarile continua in zonele neafectate”, sustine Bogdan Marta, consilier personal al primarului Dominic Fritz.

Urmatorul pas este un contract pentru descarcarea arheologica, iar abia dupa ce specialistii in arheologie se vor apuca de treaba am putea afla si cat dureaza pauza. Dar si ce anume s-a descoperit acolo. Constructorul lucreaza insa in alte zone, unde inca nu s-au descoperit vestigii. S-a sapat la liniile de tramvai chiar si dupa intersectia cu Gh. Lazar, spre Calea Torontalului.

Primaria Timisoara a semnat inca din septembrie 2020 contractul pentru reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe traseul 4, bd. Cetatii. De santierul care costa 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA se ocupa Porr Construct, cu firmele Porr Bau GmbH, Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005108 (s)