News Flash:

Alerta de ultima ora a meteorologilor pentru vestul tarii

11 August 2021
405 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula 1

Meteorologii anunta ca disconfortul termic continua in Bucuresti si 18 judete, unde temperaturile ajung la 37 de grade. A fost emis si un Cod galben de furtuni in 13 judete din Moldova si Maramures.

Primul Cod galben anunta pentru miercuri, in sud-vestul si sudul tarii, disconfort termic ridicat si local canicula. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 34 si 37 de grade. Alerta Cod galben vizeaza Bucurestiul si judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Tulcea si Constanta.

Un alt Cod galben va fi in vigoare miercuri intre orele 13.00 – 23.00. Local la munte, in Moldova si in Maramures vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25…40 l/mp.

Sunt vizate judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Covasna, Vrancea, Buzau si Prahova. Fenomene de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse si in restul teritoriului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007802 (s)