News Flash:

Pesta porcina africana, confirmata la o suina moarta, intr-o gospodarie din comuna Tormac

10 August 2021
394 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina 1

Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Timis a confirmat, sambata, 7 august, ca un porc gasit mort, cu o zi in urma, intr-o gospodarie din comuna Tormac, era infectat cu pesta porcina africana. Drept urmare, marti, 10 august, Centrul Local de Combatere a Bolilor Timis, condus de prefectul Zoltan Nemeth, a decis sa instituie zonele de protectie si de supraveghere din jurul focarului. In plus, a fost si o hotarare ca celelalte suine din gospodarie, trei la numar, sa fie ucise.

A mai fost aprobat un plan de masuri pentru cazul in care boala este confirmata si la ceilalti porci domestici din exploatatia non-profesionala din comuna Tormac, localitatea Cadar, nr.132. In cazul acestei confirmarii, DSVSA Timis va lua toate masurile care se impun.

„Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suina”, transmit reprezentantii prefecturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004867 (s)