News Flash:

Fără bani nu se lucrează!

Lucrările pe șantierul deschis pentru construcția unui bazin de înot în comuna Ghiroda, au fost oprite

25 Ianuarie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii

Șantierul deschis de Compania Națională de Investiții pentru construcția unui bazin de înot în comuna Ghiroda din județul Timiș se confruntă cu o stagnare semnificativă. Constructorul a încetat activitatea până când va primi plata pentru lucrările deja efectuate.

Acest bazin de înot, care ar fi trebuit să fie primul proiect finanțat de Compania Națională de Investiții în comuna Ghiroda, are o valoare totală de 7 milioane de lei. Deși proiectul a fost depus la finalul anului 2019, lucrările au început abia în 2022. Deși se anticipa că proiectul va fi finalizat într-un stadiu semnificativ până acum, lucrările au atins doar 20% din realizare. Constructorul a intrat într-un blocaj, refuzând să continue activitatea până la primirea platelor pentru munca deja efectuată.


„De anul trecut din vară nu se mai lucrează la bazinul de înot. Am discutat cu constructorul de acolo și îmi spunea că există patru facturi neachitate de CNI și vor sista acele lucrări până când își vor rezolva situațiile juridice cu cei de la CNI. În cazul în care nu vor reuși să deblocheze acel proiect, Primăria Ghiroda își va asuma să preia acel obiectiv de investiții, să-l finalizeze din buget local. Undeva la 20% e gata”, a afirmat Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda.


Conform planului inițial, bazinul de înot trebuia să ofere funcționalitate multiplă, fiind destinat atât activităților didactice în cadrul orelor de sport, cât și utilizării pentru agrement și competiții sportive. În luna noiembrie a anului trecut, consilierii locali au aprobat suma de 645.000 de lei pe an pentru întreținerea bazinului.

Compania Națională de Investiții (CNI) se confruntă și cu o altă situație dificilă pe un alt șantier din Timiș. Este vorba despre baza sportivă de pe strada Costică Rădulescu nr. 6, în apropierea stadionului Dan Păltinișanu. În acest caz, CNI a decis să rezilieze contractul cu constructorul, lăsând proiectul în paragină.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006872 (s)