News Flash:

Noul pod pietonal peste Bega ar putea fi gata în primăvară

Structura metalică a noii Pasarele Gelu din Timișoara a fost montată

24 Ianuarie 2024
230 Vizualizari | 0 Comentarii

Montarea structurii metalice a noii Pasarele Gelu din Timișoara a fost finalizată. Dacă totul decurge conform planului, pietonii și bicicliștii vor putea utiliza pasarela în primăvară. Costul noului pod pietonal peste Bega în zona Dâmbovița – Iosefin a fost de 12 milioane de lei. Cu toate că trebuia finalizat la sfârșitul anului precedent, termenul a fost depășit din cauza duratei mai lungi a relocării utilităților, comparativ cu estimarea inițială.

„Cred că undeva în această primăvară vom putea să trecem peste noul pod pietonal peste Bega. Tablierul a fost montat în întregime, relocările de rețele de electricitate și utilități au fost și ele finalizate. Aici am avut, din păcate, cele mai lungi așteptări și o parte consistentă din întârzieri le avem tocmai din cauza relocărilor de utilități”, a afirmat viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Pasarela Gelu, supusă modernizării, va oferi, pe lângă traseul pietonal, și piste pentru biciclete, precum și accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Proiectul include spații verzi, cu plantarea a 14 arbori pitici în ghivece și a 40 de frasini. Structura metalică va beneficia de iluminat public, inclusiv iluminat arhitectural.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)