News Flash:

Au sărbătorit cum se cuvine!

Timișorenii s-au prins în Hora Unirii, în Piața Libertății, la împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

24 Ianuarie 2024
119 Vizualizari | 0 Comentarii


La Timișoara, sărbătoarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată în fața Muzeului de Artă din Piața Libertății. După ceremonia militară și religioasă, mulțimea a dansat „Hora Unirii” în piață.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național. La Casa Cuza din Piața Libertății, au fost depuse coroane și buchete de flori. Locuitorii din Timișoara prezenți la ceremonie au urmărit apoi defilarea Detașamentului de Onoare în fața Muzeului de Artă. La final, participanții s-au unit într-un dans festiv, „Hora Unirii”.

Ziua de 24 ianuarie 1859 reprezintă momentul Unirii Moldovei cu Țara Românească, odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate. Dubla alegere a lui Cuza, ca domn al Moldovei (5 ianuarie) și al Țării Românești (24 ianuarie), a pus bazele unor reforme legislative și instituționale care au modernizat statul românesc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004587 (s)